Uşak Belediyesi’nin iftar yemeğinde buluşan Elmalıdere Mahallesi sakinleri, sağanak yağışta oruçlarını açtı ve yağmurdan dolayı Cenabı Allah’a dua etti. Uşak Belediyesi’nin mahalle iftarlarındaki son durağı, Elmalıdere oldu ve yaklaşık 3 bin kişilik yemeğin verileceği alanda, masalar dizildi.



Akşam ezanına 1 saat kala, vatandaşlar masalardaki yerini aldı ve yemekler yavaş yavaş dağıtılmaya başlandı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve eşi Halime Cahan, iftar öncesi vatandaşla sohbet etti ve dertlerini dinledi. Ezanın okunmasını 20 dakika kala yağmur şiddetini artırdı.



Yağan sağanak yağışa rağmen, Uşak Belediye Başkanı Cahan ve vatandaşlar iftar sofrasını terk etmediler. Yemekten önce kısa bir konuşma yapan Başkan Cahan, Elmalıdere’deki hizmetlerle ilgili kısa bilgi verdi.


 

Banaz Devlet Hastanesi'nde şeker ölçümü için pil dahi yok! Banaz Devlet Hastanesi'nde şeker ölçümü için pil dahi yok!

RAHMETTEN DOLAYI ALLAH’A DUA ETTİLER

 

Elmalıdere Mahallesi sakinleri, yoğun yağmurun altında iftarlarını açtılar. Sağanak yağmurda bazı vatandaşlar şemsiye açarak, küçük çocukların ıslanmasının önüne geçti. Allah’a aynı anda oruç açtıkları için dua eden Elmalıdere mahallesi sakinleri, yağan rahmete de şükür ettiler. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İftardan önce çok hafif bir yağmur yağdı.  Fakat vatandaşın iftar yemeğini hazırlamamış olması ve planını bize göre yapmasından dolayı etkinliği iptal etmedik. Sağ olsun vatandaşlarımız da yoğun yağmura rağmen, birlikte iftar açmak istedi. Bizi rahmetinden esirgemeyen Cenabı Allah’a şükür ediyoruz. İftar yemeklerimiz devam edecek” dedi.



İftar sonrası vatandaşla çay sohbeti yapan Başkan Cahan, daha sonra Küplemez ailesinin sünnet düğünü merasimine katıldı. 

Editör: TE Bilişim