Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin! Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin!
Darbe girişiminin 14. gününde Uşaklılar yine kent meydanını doldurdu. Dambıra şarkısıyla adını duyuran Arslanbek Sultanbekov Uşaklıları coşturdu. Şarkı halkın isteği üzerine defalarca çalındı. Şarkılarında önce kısa bir konuşma yapan Sultanbekov ; "Türkiye çok yaşasın" dedi.
Uşaklılar dün akşam saatlerinde belediye önünde toplanarak mehter takımının eşliğinde kent meydanına kadar yürüdü. Burada konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan; "Gençliğe hitabette anlatılan nesil 15 Temmuz'da tezahür etti. 15 Temmuz akşamı millet buradayım dedi. 15 Temmuz akşamı millet söz bende dedi. Tank ne? Uçak ne? Mermi ne? Millet kalbini vicdanını orta yere koydu. Elhamdülillah. Yine biz çıktık, yine biz çıkacağız. Bu gün 14. gecemiz her geçen gün coşkumuz artıyor. Bakın meydanlar artık sığmıyoruz. Niçin? Millet burada. Millet el koydu. Hep beraber artık yeter dedik. Uşak olarak bir kardeşimizi Peygamber efendimize komşu eyledik. Bu bizim milletimize özgü bir haslet. Ağlamak yok üzülmek yok. Çünkü peygamber efendimize komşu olmak var şahadet var. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı. Yüksek Askeri Şura'nın toplandığını hatırlatan Cahan; "Vatan hainleri dün zaten kenara alınmıştı. Bugünde nihayi temizlik adım adım yapılıyor. Devletimizden bu hainleri kazıdık kazımaya devam ediyoruz. " şeklinde konuştu.

"DOMBIRA ŞARKISINI ÜST ÜSTE DEFALARCA OKUDU"
Türk halkına destek olmak için gelen Arslanbek Sultanbekov da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Sultanbekov Türkiye'nin bu durumunda bir an önce kurutulması temenni etti ve "Türkiye çok yaşasın" dedi. Şarkılarıyla meydandaki Uşaklıları coşturan Sultanbekov gelen yoğun istek üzerine Dombıra şarkısını üst üste defalarca okudu. Belediye Başkanı Sultanbekov'a teşekkür etti. Daha sonra sahneden inen Sultanbekov'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi ve adeta fotoğraf çektirmek için yarıştı.

 
Editör: TE Bilişim