Meteoroloji verilerine göre Uşak'ta yağmur beklentisi var Meteoroloji verilerine göre Uşak'ta yağmur beklentisi var

İlk olarak 2013’te İzmir’deki bisiklet turu etkinliği ile adını duyuran ve otomobilsiz kentler için çalışma yapan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun Uşak ayağı, 22 Eylül 2019 Pazar günü, saat 17.00’da yapılacak. 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda bisikletleriyle buluşacak olan ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ ekibi, otomobilsiz bir dünyaya dikkat çekecek. 

Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” yurt dışında ve Türkiye’de birçok şehirde eş zamanlı olarak yapılacak. Etkinliklerin Uşak ayağı da gerçekleşecek ve “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri kapsamında “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ne vurgu yapmak amacıyla 22 Eylül günü bir araya gelecek olan Uşaklı kadınlar, hem kendilerini, hem de bisikletlerini süsleyerek yaşadıkları kentin sokaklarında bisiklet kullanacaklar. 
Organizasyonla ilgili bir açıklama yapan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizatörleri, amaçlarının kadınların bisiklet sürmesine teşvik etmek ve belediyeden güvenli bisiklet yolları talep etmek, sağlık ve çevre temizliğine öncelik vermek olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Sosyal bir sorumlulukla kadınlarımıza bisiklet sürmeyi özendirirsek;  Çünkü bisikletler çocuklara alındı depolarda bekletildi kullanılmadı. Çocuklara alınan bisikletler spor olarak dahi yeterli ilgiyi göremedi. Devletin dağıttığı bisikletler ya depoda bekletildi ya da satıldı. Ama anneleri bisiklet kullanmaya teşvik edersek anneler üstelik bisikleti daha güvenli kullanırlar. Pazar alışverişine çıkan anneler hem Pazar alışverişini yapar hem de bebeklerini bisiklet sepetinde taşıyabilirler. Bir dolmuş bileti gidiş geliş 4,5 TL iken bisiklete binerek hem aile ekonomisine katkı hem de istediğin saatte evinden çıkma rahatlığına erişebilirler. Bisiklete binerek istediğimiz yere varmak hem çok sağlıklı hem de çok ekonomik. Ancak güvenli bisiklet sürmek için bisiklet yolu gerekmektedir. İstediğimiz yerden istediğimiz yere gitmek için şehirde bisiklet sürmek hem hobi olarak hem bisiklet süren bireylerin daha güvenilir bisiklet sürmesi için bisiklet yollarını devletimizin ve belediyemizin daha geniş alanlara yaymasını talep ediyoruz. Nihai amacımız bilinçli bisiklet kullanımın artması bisikletin sağlığın hayatın bir parçası olduğu gerçeğinin yanı sıra ulaşım aracı olarak kullanımın artması. Sağlıklı kalmak temiz bir dünya için ülke ekonomisine katkı için trafik sorunlarına alternatif masrafsız çözüm için ‘’ Arabandan İn Bisiklete Bin.’’
 

Editör: TE Bilişim