Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun Uşak ayağı, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’ndan Ata Park’a kadar yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda toplanan bisikletli kadınlar, daha yaşanabilir ve doğanın korunduğu bir dünya vurgusu yaptılar.
Bisikletlerine “Süslü kadınlar” yazılı pankart asan ve meydanda müzik eşliğinde dans eden kadınlara, çevredekiler de destek verdi.
Süslü Kadınlar, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’ndan Atapark’a kadar pedal çevirerek, trafik sıkışıklığının azaldığı ve çevreci bir dünya bilinci için farkındalık oluşturdular.
Etkinlikte konuşan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Uşak Koordinatörü Ümran Topan, turun hiçbir kurum, kuruluş ve dernekle bağlantısı olmaksızın sadece yılda bir gün yapıldığını söyledi.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun 2013 yılında İzmir’de başladığını belirten Topan, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkati çekmek, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlendiğini dile getirdi.
Öte yandan Süslü Kadınlar, Atapark’ta çeşitli aktiviteler yaparak etkinliği sonlandırdı.

Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir

Editör: TE Bilişim