Tarihle Doğanın Buluşma Noktası Fethiye’ye Gideceklere Harika Bir Gezi Planının İpuçları

Deniz, güneş, kum ve akşam eğlenceleri ile geçen yaz tatilleri kuşkusuz Akdeniz ve Ege’nin tatil beldelerinin vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Ancak Fethiye bu özelliklere sahip olmasının yanı sıra ziyaretçilerinin doğru bir gezi planı ile çok daha fazlasını yaşamasına olanak sunan oldukça özel bir ilçedir. Tarihi değerlerin, doğanın cömertliği ile buluştuğu Fethiye, doğa sporlarına elverişli alanları, yoga ve meditasyon kampları, huzurlu atmosferi ve gezginleri cezbeden gezilecek yerleri ile ruhunu dinlemek, yeni yerler görmek ve bir şehrin dokusunu hissetmek için pek çok olanağa sahiptir.

Güneşin doğuşunun ve batışının bambaşka olduğu Fethiye’de kendinizi doğaya bırakarak, gördüklerinizle hayrete düşeceğiniz ve aklınıza kazınacak bir tatil için gezi planınızı önceden yapmanız tavsiye edilmektedir. Hem tarihi hem de doğal güzelliklerle çevrili ilçede, sizler için hazırladığımız gezi rotasını takip edebilir, güne mutlu bir başlangıç için gidebileceğiniz en güzel kahvaltı mekanlarından, öğlen molalarınızı ya da akşam yemeklerinizi kusursuz kılacak restoranları keşfedebilirsiniz.

Fethiye’de Görmeden Dönmemeniz Gereken Muhteşem Gezi Noktaları

Fethiye’de güneşin doğuşu ile güne başlayıp, ilçenin en özel noktalarını keşfe çıkmak ve gün batımına kadar birbirinden özel noktalarda soluklanmak sizin de hayalinizse, bu yazı tam size göre!

Seçtiğimiz en özel 7 nokta, bölgenin tüm güzelliklerini doyasıya yaşamanıza olanak sunarken, bu sayının fazla olmayışı, kendinize dinlenme zamanları bırakmanıza olanak sunmaktadır.

Ölüdeniz, Fethiye denince kusursuz manzarası ve turkuaz rengi ile akıllara kazınan ilk nokta olacaktır. Masmavi bir deniz, bembeyaz kumlar ve yemyeşil bir doğanın en güzel harmanının yaşandığı bu yer, ilçede ilk görülmesi gerekenler listesinin adeta yıldızı olmaktadır. Kusursuz bir yaz günü için tercih edebileceğiniz  aynı zamanda konuklarına tarihi kalıntılarıyla birbirinden özel görülecek noktalar da sunmaktadır. Dipten fışkıran kaynakları ve gel – gitleri ile yıl boyu temiz kalan suyunda serinleyebilir ya da heyecan arıyorum diyorsanız, Babadağ’a çıkarak, paraşütle Ölüdeniz’i tepeden izleyebilirsiniz. Ölüdeniz, ilçe merkezine 12 km uzaklıkta yer almaktadır.

Kelebekler Vadisi, ilçenin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen noktalarından biridir. Ölüdeniz geziniz sonrasında teknelerle ulaşabileceğiniz bu vadi, 80’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapmaktadır. Kanyon duvarlarının yüksekliği 400 metreye ulaşan Kelebekler Vadisi endemik türleri ile botanikçi ve etmologların vazgeçilmez noktaları arasında yer alırken, huzur dolu atmosferi ile tatilciler için de unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır. Tırmanış rotaları ile doğa sporlarına da olanak sunan vadiyi günübirlik gezme imkanının yanı sıra ağaç evlerde ya da çadırlarda konaklama imkanı da yer almaktadır.

Diğer birçok gezilecek yer gibi Kelebekler Vadisi’nin daha detaylı bilgilerine Fethiye gezi yerleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Çalış Plajı, Fethiye’nin masmavi denizini ve eşsiz kumsalını doyasıya yaşamak isteyenler için tercih edilebilecek en özel yerlerden biridir. İlçe merkezine 10 dakika sürüş mesafesinde yer alan plaj, CarettaCaretta cinsi kaplumbağaların yumurtalarını bıraktığı plajlar arasında yer almaktadır. Gün boyu deniz keyfi yapmak isteyenler kadar, su sporları tutkunlarına da tatmin edici olanaklar sunan Çalış Plajı, gün batımı manzarasıyla da oldukça meşhurdur.

Kabak Koyu eşsiz doğası ve huzur veren atmosferi ile ülkemizde yoga ve meditasyon başta olmak üzere ruhsal ve bedensel farkındalık kamplarının vazgeçilmez adreslerinden biridir. Yemyeşil ormanlarla kaplı dik yamaçların ardından karşılaşacağınız turkuaz rengi deniz, ziyaretçilerine yeryüzünde cennet deneyimi yaşatmaktadır.

Yürüyüş ya da arazi araçları ile ulaşımın sağlandığı koyu ziyaret ettiğinizde Likya Yolu üzerinde doğa yürüyüşü yapabilir, hem kaya mezarlarını hem de onlarca kelebek ve bitki türünü görme olanağı yakalayabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu, ilçede belirlediğiniz gezi rotanızda mutlaka bulunması gereken en özel yerlerden biridir. Milli park statüsündeki kanyon, 18 km uzunluğa ve 200 metre yüksekliğe sahiptir.Saklıkent Milli Parkiçinden akan buz gibi su, yaz aylarında serinlemek için oldukça idealdir. Kayaların arasındaki uzaklığın yer yer 2 metreye kadar düştüğü kanyonun sonuna kadar yalnızca profesyonel dağcılar gidebilmektedir. Doğa sporları tutkunlarına eşsiz bir deneyi yaşatacak kanyonda, doğa yürüyüşleri, rafting, zipline gibi pek çok aktivite olanağı bulunurken, kanyon girişinde yer alan kayalıkların arasında kükürtlü suyun kaynadığı küçük bir kaplıca alanı da yer almaktadır.

Amintas Kral Mezarları Fethiye gezinizin en görkemli ve en ilgi çekici bölümlerinden birini oluşturmaktadır. Telmesos Antik Kenti’nde yer alan kral mezarları, şehrin Ölüdeniz yamacına kurulu olup, Ion stiline sahiptir. 4.yy’da Hermapias’ın oğlu Amintas adına yaptırılan mezarın giriş bölümünde dünyaca ünlü gezgin Charles Texier’in yazısı bulunmaktadır. Heybetli sütunları ile benzersiz bir tarih gezisine tanıklık edeceğiniz kral mezarlarını haftanın her günü saat 09.00 – 20.00 arasında gezebilirsiniz.

Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin! Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin!

PaspaturFethiye’nin en eski yerleşim yerleri arasında yer almaktadır. Marinaya yakın konumu ile ulaşım kolaylığı sağlayan bu bölgenin adı “Eski Kent” anlamına gelmektedir. Birkaç sokaktan oluşan ve ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa davet eden Paspatur Çarşısı ahşap cumbalı evleri ile dikkat çekmektedir. Geziniz sırasında dar sokakları keşfetmeniz, Fethiye Hamamı’nda tüm yılın stresinden arınmanız ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden Paspatur Camii’ni görmeniz mümkündür. Çarşının ortasından geçen su kemerinden su içen ziyaretçilerinse buradan gidemediği ya da gitse de kısa sürede buraya geri döndüğü rivayet edilmektedir.

Tatillerin En Özel Anları İçin Kusursuz Lezzet Deneyimleri Yaşatan Fethiye Restoranları

Fethiye’nin eşsiz doğasını ve zengin tarihini doyasıya yaşarken, öğlen yemeklerinizde özel lezzetler tadarak dinlenebileceğiniz ya da birbirinden keyifli gezi deneyimlerinin ardından mükemmel bir akşam geçirmek için tercih edebileceğiniz restoranları sizler için bir araya getirdik.

Fethiye Balık Hali Türkiye’nin belki de hiçbir noktasında bulamayacağınız oldukça özel lezzet noktalarından biridir. Balığımı seçerim ve tüm akşamımı rakı – fasıl keyfi ile geçiririm diye hayal ediyorsanız, balık hali oldukça hareketli atmosferi ile eğlenceli akşamlara ev sahipliği yapmaktadır. Kare şeklinde tasarlanan halde, tam ortada balık tezgahları yer almaktadır. Tezgahların etrafında ise 20’ye yakın restoran hizmet vermektedir. Halden balığınızı seçtikten sonra, dilediğiniz restoranda ücret karşılığında pişirme hizmeti almanız mümkündür. Restoranlarda pişirme hizmetinin yanı sıra meze ve içki servisi bulunmaktadır. Lüks bir hizmet yerine samimi bir atmosfer arayanlar için oldukça ideal olan bu ortamda, balıkların fiyatları sezona göre değişmekle birlikte, pişirme ücretleri 8 TL – 10 TL, meze ve içecek hizmetleri de ortalama 50 TL – 100 TL arasındadır.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Belediye Cd. No:57, 48303 Fethiye/Muğla

Mori Restoran, romantik bir yemek için Fethiye’de tercih edebileceğiniz en iyi adreslerden biridir. Deniz mahsullerinden et yemeklerine kadar zengin bir menüye sahip olan işletmenin, alkollü içecek servisi bulunmaktadır. Deniz kenarında yer alan konumuyla da beğeni kazanan işletmede başlangıçlar 25 – 45 TL, deniz ürünleri 45 – 65 TL, et yemekleri ise 60 – 75 TL arasındadır.

Adres: Karagözler Mahallesi, Fevzi Çakmak Cd, 48300 Fethiye/Muğla

Unique Restoran akşam yemeğinde en lezzetli etleri tatmak isteyenler için önerilen restoranlar arasında yer almaktadır. En Romantik Butik Oteller arasında yer alan konaklama tesisin restoranı olan Unique bu atmosferi restoranına da ustaca yansıtmaktadır. Kuşbakışı Fethiye manzarasına karşı kaliteli şaraplar eşliğinde bir akşam yemeği için burayı tercih etmeniz önerilmektedir. Başlangıçların 20 TL – 25 TL, ana yemeklerin ise 40 TL – 70 TL arasında fiyatlandırıldığı işletmede ödenecek hesap, içecek seçimine göre değişmektedir.

Adres: 1. Karagözler Mahallesi, Fevzi Çakmak Cd, Hotel Unique

Sezai’nin Yeri sakin ve elit bir atmosferde deniz ürünlerini tatmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden biridir. Eğlence için balık halini tercih eden turistlerin sakin bir akşam için tercihi genellikle bu işletmeden yana olmaktadır. Fethiye’nin en iyi balık restoranlar arasında yer alan işletmede konuklar için taze balıkların ve deniz ürünlerinin yanı sıra 100’ün üzerinde meze çeşidi sunulmaktadır. Tereyağlı karides en popüler lezzetidir. Çocuklar için oyun alanının da bulunduğu restoran, hem çiftler, hem aileler hem de gruplar için uygundur. Balık fiyatlarının sezona göre değiştiği işletmede, mezelerin başlangıç fiyatı 6 TL, ara sıcakların fiyatları ise 15 TL – 35 TL arasındadır.

Adres: Babataşı Mahallesi, 48300 Fethiye/Muğla

Girida Port denize sıfır balık keyfi için tercih edebileceğiniz restoranlar arasında en popülerlerinden biridir. Meze tutkunları için adeta bir cennet olan işletmede, yıl boyu 200’ün üzerinde meze çeşidi hazırlanmaktadır. Her akşam en az 80 çeşidini görmeniz mümkündür. Her sabah balıkçılardan taze olarak alınan balıkların, akşam tezgahta sergilendiği işletmede, denize sıfır masalardan birinde keyifli bir akşam için rezervasyon yaptırmanız önerilmektedir. Balık fiyatlarının mevsime göre değiştiği işletmede, soğuk mezeler 15 TL – 20 TL, ara sıcaklar ve deniz ürünleri 20 TL – 50 TL arasında değişmektedir.

Adres: Karagözler, 29. Sk. No:15, 48300 Fethiye/Muğla (Ece Saray Marina)

Cezayir Usta Döner Salonu, keyifli akşam yemeği önerilerinden sonra özellikle öğlen yemekleri için tercih edilebilecek en özel işletmelerden biridir. Deniz ürünleri ile ön plana çıkan bir ilçede neden döner tadayım diye düşünmeden, bu eşsiz lezzeti mutlaka denemeniz önerilmektedir. Kaliteli eti, baharatların uyumu ve 10 masalı şirin atmosferi ile konuklarını ağırlayan işletmede, akşamüstüne kadar dönerin tükendiğini mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Dürümü meşhur olan işletmede kişi başı ödenecek hesap 15 TL – 30 TL arasında değişmektedir.

Adres: Pazaryeri Mahallesi, Cumhuriyet mah.48300 Fethiye/Muğla

Köfteci İmadettin de mutlaka bir öğlen yemeğinizi geçirmeniz gereken işletmelerden biridir. 1974 yılından bu yana küçük top şeklinde köfteleri ile şehrin en ünlüleri arasında yer alan köfteci, hem turistlerin hem de Fethiye halkının vazgeçilmezidir. Sadece ekmek arası köfte yapan işletme, 10 – 15 masalı salaş atmosferiyle de beğeni kazanmaktadır. Bu lezzetli köfteleri tatmak için ödeyeceğiniz ortalama hesap ise 10 TL – 15 TL ortalamasındadır.

Adres: Cumhuriyet, 48303 Fethiye/Muğla

Güne Mükemmel Bir Başlangıç İçin Fethiye’de Mutlaka Gitmeniz Gereken Kahvaltı Mekanları

Tarihi ve doğası ile büyüleyen Fethiye’de turist ve ziyaretçileri oldukça hareketli ve dolu dolu bir gezi deneyimi beklemektedir. Bu keyifli gezilere çıkmadan önce tüm enerjinizi toplayacağınız en güzel kahvaltı mekanlarını sizler için derledik.

Senit Ekmek Fethiye’de kahvaltı denince akla ilk gelen mekanlar arasında yer almaktadır. El yapımı ekşi mayalı ekmeklerin, reçel ve salçaların satışının yapıldığı bu işletme aynı zamanda konuklarına gerçek bir köy kahvaltısı deneyimi yaşatmaktadır. Yumurtaların gözünüzün önündeki tavuklardan, domates, biber ve salatalıkların bahçeden toplandığı işletmede sadece mevsiminde ürünler servis edilmektedir. Sınırsız çay eşliğinde serpme kahvaltı keyfi yapacağınız Senit Ekmek’te kişi başı ödenecek hesap 35 TL – 45 TL arasında değişmektedir.

Adres: Keçiler, 48300 Fethiye/Muğla

Önallar Köy Sofrası Fethiye’nin eşsiz doğası ile iç içe kahvaltı yapabileceğiniz en güzel mekanlardan biridir. Öğlen ve akşam yemeklerinde de konuklarını ağırlayan işletme, tamamı el yapımı ve doğal ürünlerden oluşan 30’un üzerinde çeşitle doyurucu bir kahvaltı için tercih edilmektedir. El yapımı reçeller, pişi, özel kızartmalar ile renklenecek kahvaltı için kişi başı ödenecek ortalama hesap 40 TL – 45 TL arasında değişmektedir.

Adres: Babataşı, Muammer Aksoy Blv., 48300 Fethiye/Muğla

Enver Yalçın Yörük Müzesi & Apart Yörük kültürünü yansıtan ve her noktasında bu kültürün tüm geçmişini yaşayacağınız atmosferi ile oldukça farklı bir kahvaltı deneyimi sunmaktadır. Tüm ürünlerin doğal olmasına özen gösterilen işletmede konuklara bir köy evinin bahçesine konuk olmuşçasına sıcak bir ortam sunulmaktadır. Lezzetli bir kahvaltının ardından, Yörüklerin yaşamana tanıklık edeceğiniz bir gezi deneyimine olanak sunan mekanda kişi başı ödenecek hesap ortalama 40 TL – 45 TL arasında değişmektedir.

Adres: Kargı Köyü, 48300 Fethiye/Muğla

Gölevi konuklarına tıpkı adı gibi gerçek bir göl evinin bahçesinde hizmet vermektedir. Zengin serpme kahvaltısı ile güne keyifli bir başlangıç yapmanıza olanak sunan işletme, yemyeşil ağaçların altında ve göl kenarında yer almaktadır. Her damak tadına uygun seçeneklere sahip serpme kahvaltı için kişi başı ödenecek hesap ekstralarla değişmekle birlikte 40 TL – 45 TL arasındadır.

Adres: Yanıklar, Sağlık Sokak No: 48/1, 48300 Fethiye/Muğla

Efe Fırın Bazlama Dükkanı damaklarda iz bırakan tostları ve diğer kahvaltılık seçenekleri ile tıka basa doyacağınız ve mutlaka aç gitmenizin tavsiye edildiği mekanlardan biridir. Tost çeşitlerinin yanı sıra kahvaltı tabağı olarak tanımlanabilecek donatellaları, gözleme, sigara böreği, köy yumurtasından menemen çeşitleri ve el kesimi patates kızartmaları bulunan işletmede, kişi başı ödenecek hesap seçeceğiniz ürünlerle değişmekle birlikte 14 TL – 30 TL arasındadır.

Adres: Patlangıç, Baha ŞıkmanCd. No:185, 48300 Fethiye/Muğla

Bülent’in Yerigüne huzurlu bir başlangıç yaparken, birbirinden taze ve doğal lezzetlerle kahvaltınızı yapabileceğiniz mekanlar arasında yer almaktadır. Salaş atmosferi ve ev sofralarını andıran sıcak ortamı ile konuklarından tam not alan işletmede serpme kahvaltı fiyatı kişi başı olup ödenecek hesap ekstralarla birlikte 30 TL – 40 TL arasında değişmektedir.

Adres: Kayaköy, 48300 Fethiye/Muğla

Patika Kahvaltı Mangal Evi, kuşbakışı Fethiye manzarası ile hem göze hem de damağa hitap eden en özel kahvaltı mekanları arasında yer almaktadır. Onlarca çeşit doğal ürünün masanıza geleceği işletmede, kahvaltı keyfinizi uzatarak, uzun saatler doğanın ve manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. Patika Kahvaltı Evi’nde ödenecek kişi başı hesap 35 TL – 45 TL arasında değişmektedir.

Adres: Deppoy Mevkii, Aşıklar Tepesi Fethiye/Muğla

Editör: TE Bilişim