Yeni Gün Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Uşak Valiliği ve Uşak Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)  Halk Çalgıları Orkestrası” tarafından konser verildi.

Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin! Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin!

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası konseri, Uşaklı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Uşak Üniversitesi; Türk kültürünü gelecek nesillere aktaran ve dünyaya tanıtan etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Nevruz Bayramı dolayısıyla Uşak Üniversitesinde muhteşem bir konser gerçekleşti. Bu kapsamda, nevruz geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmak için 1993 yılından bu yana dünyanın dört bir yanında etkinlikler yapan TÜRKSOY ekibi konserine ev sahipliği yapan Uşak Üniversitesi, Uşaklılara Türk Dünyasını tanıttı. Altaylardan Balkanlara uzanan geniş coğrafyada Türk kültürüne ait ezgiler ve danslar Uşaklılarla buluştu. Etkinlik izleyicileri adeta büyüledi. 8 ülkeden 60 kişinin yer aldığı TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrasının, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Altay, Tataristan, Başkurdistan, Hakas, Tıva, Saha-Yakut ve Moğolistan’dan sunduğu geleneksel ezgiler, Uşaklılardan büyük alkış aldı. Türk dünyasının içinde barındırdığı kültürel zenginliğin yansıtıldığı etkinlik, özellikle gençlere büyük heyecan yaşattı.

Editör: TE Bilişim