Uşak Gazeteciler Derneği 3. Olağan genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa yeniden Salih Kılınç seçildi. Kılınç, “hedefimiz birlik ve beraberlik içerisinde olup, basın emekçilerinin haklarını aramak ve dernek olarak mesleğimizi ileriye taşımaktır” dedi. Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) 3. Olağan genel Kurulu, Uşak Öğretmenevinde yapıldı. Kayıtlı 26 üyesi olan derneğin yönetim kurulu başkanlığına yeniden Salih Kılınç seçildi. Genel kurul Divan Başkanlığına, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğlu, yazmanlıklarına da, federasyon yönetim kurulu üyeleri Ahmet Akosmanoğlu ve Dinçay Doğar ile gazeteci Elif Şentürk seçildi. Divan Başkanı Mehmet Abdioğlu, “Bugün aynı zamanda, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun hunhar bir saldırı sonucu ebediyete intikal eden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 22. Yıldönümü. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Uğur Mumcu’yu unutmadılar

Uşak Gazeteciler Derneği’nin, Ege Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyesi olduğunu kaydeden Abdioğlu, “UGD, genç ve deneyimli gazetecilerin harmanlanmasıyla, Uşak’ta meslektaş dayanışmasının güzel bir örneğini sergiliyor. Burada sergilenen tablo, gelecekte gazetecilik mesleğinin çok iyi bir yerlere geleceğinin göstergesidir. Sizler, bir arada oldukça, hem derneğiniz, hem mesleğiniz ilerleyecek ve gelişecektir. Gazeteci olmayan insanların piyasaya çıkıp, gazetecilik mesleğini olumsuz etkilemeleri, ancak siz gerçek gazetecilerin birlik ve dayanışmasıyla gerçekleşecektir” ifadesini kullandı. UGD’nin basının cefasın çeken gerçek gazetecilerin bir araya gelmesi ile daha da güçlendiğini kaydeden Başkan Salih Kılınç, “Burada şu anda bir tarihi olaya daha tanıklık ediyoruz. Tüm uğraşılarımıza rağmen Uşaklı gazetecileri tek dernek çatısı altında toplanmaya ikna edemedik. Uşak’ta 5 gazeteci derneği olduğu söyleniyor. Ama ilk kez bir gazeteci derneği, kamuoyuna açık bir şekilde ve gerçek basın emekçileri ile genel kurul yapıyor. Aramıza yeni katılan ve çoğu genç olan meslektaşlarımızla daha güçlü bir hale geldik. Bu durum bende yeni dönemde, güzel işler yapacağımız umudu oluşturdu” şeklinde konuştu. Kendini ve yönetim kurulu arkadaşlarını bir kez daha bu göreve layık gördükleri için üyelerine teşekkür eden Kılınç, “Yeni dönemde de dernek olarak Uşak’ta görev yapan meslektaşlarımızın sorunlarına, hem yerelde, hem de federasyonumuz ve konfederasyonumuz vasıtasıyla ulusal bazda çözmek için çalışacağız. Yeni dönemde, dernek olarak meslektaşlarımızın eğitimi için programlar, sosyal aktiviteler düzenleyeceğiz. Ayrıca, dernek yönetimi seçilen 7 kişi ile değil, kurulacak komisyonlarda görev alacak tüm dernek üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşecek, karar aşamasında ve tüm çalışmalarda kayıtlı üyelerimiz aktif olarak yer alacaktır” diyerek yapmayı tasarladıkları işler hakkında bilgi verdi.

Yapılan seçimlerde, UGD Yönetim Kurulu Başkanlığına Salih Kılınç, oy birliği ile seçilirken, yönetim, denetim ve Ege Gazeteciler Federasyonu Üst kurul üyeliklerine ise şu isimler seçildi:

Banaz Devlet Hastanesi'nde şeker ölçümü için pil dahi yok! Banaz Devlet Hastanesi'nde şeker ölçümü için pil dahi yok!

Yönetim Kurulu: Dursun Sırıklıgil, Ahmet Bilgi Özkutlu, Elif Şentürk, Berkay Özyayla, Özkan Yavaş ve Ali Araslı.

Denetim Kurulu: Kartal Şahin, Bayram Keleş ve Yıldıray Koç.

Üst Kurul Delegeleri: Salih Kılınç, Berkay Özyayla, Ali Araslı ve Dursun Sırklıgil

Editör: TE Bilişim