Uşak'ta bugün açılan Çocuk Kent'e bedava servis kaldırılıyor Uşak'ta bugün açılan Çocuk Kent'e bedava servis kaldırılıyor
ÖZEL HABER // Uşak'ın 90 çeşit yöresel lezzeti, Pamukkale Üniversitesi'nde yapılacak olan "Yöresel Gastronomi Festivali'nde temsil edildi. Uşak’ı temsilen etkinliğe katılan Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Parlas ve kentteki ustalar, yöresel lezzetleri en iyi şekilde sundular.



Uşak’ın açtığı standa en büyük ilgiyi Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan ve gurme Sahrap Soysal gösterdi. Uşak’ın yöresel lezzetleri olan tarhana, alacatane, ebem köfte, demir tatlısı, döndürme, zini hamursuzu, çömlek kebabı, tuzlu ve tatlılardan oluşan yemekleri tadan Sosyal, yöresel yemeklere olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti. Sahrap Soysal, Uşak ve diğer kentlerden gelen lezzetlerin dünyadaki bir çok mutfağı geride bıraktığını söyledi.


 
UŞAK STANDINA İLGİ VE ALAKA YOĞUNDU
Denizli’deki “Yöresel Gastronomi Festivali”nin verimli geçtiğini söyleyen Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir,  “İlgi ve alakanın çok iyi olması bizleri memnun etti. İlimizi damak tadıyla tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bir çok arkadaşımızın emeği var ve hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim