Uşak Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl ilki düzenlenecek Uluslararası Halı Festivali kapsamında kadınlara yönelik yemek yarışması düzenlendi. Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası tarafından organize edilen yarışmaya 62 ev hanımı kendi yaptıkları yemeklerle katıldı. Yöresel, tatlılar ve hamur işleri olmak üzere üç dalda dereceye girenlere ödüller verildi.

Uşak Yöresel Yemekler yarışması, Uşak Kent Tarihi Müzesinde yapıldı. Yarışmaya; Yöresel yemekler dalında 20 ev kadını, hamur işleri dalında 16 ev kadını, tatlılar dalında ise 26 ev kadını olmak üzere toplam 62 ev kadını katıldı. Yarışmanın 12 kişilik jürisi, ev hanımlarının birbirinden güzel 62 yemeğini tadarken bol bol soda içmek zorunda kaldı.


Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi! Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi!

BAŞKAN EN ÇOK ÇÖMLEK KEBABI SEVİYOR

Yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla belediye olarak bu yarışmaya destek olduklarını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan,Uşak Kent Tarihi  Müzesi bahçesinde düzenlenen ve yoğun ilgi gören yarışmada birbirinden farklı Uşak’a  özgü yemek ve tatlıların yarıştığını söyledi. Eşi Halime Cahan ile birlikte yarışmaya katılan katılımcıların yaptıkları yemek ve tatlı stantlarını ziyaret ederek Uşak yemekleri hakkında bilgi alan Cahan, tüm katılımcılara başarılar diledi ve tüm kadınların “Anneler Günü”nü kutladı. Bu arada eşi Halime Cahan, Başkan Cahan’ın en çok Uşak’a özgü çömlek etini sevdiğini ve eşine özel günlerde bu yemeği yaptığını söyledi. 


“Yöresel tatlarını ortaya çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak için gayret gösteriyoruz”

Yöresel yemekleri ön plana çıkarmak adına böyle bir etkinliğin yapıldığını ifade eden Cahan,  yarışmanın yoğun ilgi gördüğünü belirterek : "Katılımcılarımıza, jürimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Jürimiz titiz bir değerlendirme yaptı. İnşallah bu tür yarışmaları yapmaya devam edeceğiz. Yerel ve kültürel özelliklerimize sahip çıkmak, bunlara önem vermek ve gündemde tutmak istiyoruz. Bu değerlerimizi turizmde değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Uşak Ahçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, Oda olarak 2. Yöresel yemek yarışması gerçekleştirdiklerini, yarışmacıların 62 farklı yemek ve tatlı çeşidi ile katıldığını belirtti.

Uşak’ın kültürel özelliklerini ve turizm değerlerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını kaydeden Parlas, "Yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarma adına önemli bir etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odaları Federasyonu Genel Başkanı Ethem Aykut Yeniceli de, Uşak’ın yemek kültürünü ve yemek çeşitlerini çok zengin bulduğunu, gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı yarışmalar yapılması dileğinde bulundu. Yöresel yemek yarışması için Uşak’a gelen, Manisa, Trabzon, Gaziantep, Tekirdağ, Balıkesir, Bandırma, Söke, Aydın Eskişehir, Kütahya, İstanbul Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf oda başkanları da jürilik görevinde bulundu.

Yarışmada yıllarca Ulubey İlçesinin döndürmesi, ebem köftesi ve demir tatlısını imal ederek meşhur eden Halime Ablaya (Tuncay) “Juri özel ödülü” verildi.



Daha sonra üç kategoride jüri tarafından ödüle layık görülenler şöyle açıklandı:
Yöresel yemekler Dalında:

1-    Fatma Oktay (Arap Aşı)

2-    Gülay Dost (İçli Köfte)

3-    Meryem Aydoğdu (Çömlekte Et Kebabı)

Tatlılarda:

1-    Emine Aydoğdu (Cevizli Gül Baklavası)

2-    Merve Sakal (Uşak halılı pasta)

3-    Necla Yaşar (Cendere)

Hamur işlerinde:

1-    Sabahat Özen (Mercimekli Bükme Böreği)

2-    Zuhal Çankaya (Sini Hamursuzu)

3-    Tülin Kılınç (Üçgen Börek)

 

 

Editör: TE Bilişim