HABER: USAKPORT.COMRamazan ayı boyunca mahalle iftarları düzenleyen Uşak Belediyesi, kentin en işlek noktası olan İsmetpaşa caddesinde, yaklaşık 15 bin kişinin aynı anda oruç açmasını sağladı. Bu yılın en büyük iftarını İsmetpaşa caddesinde veren Uşak Belediyesi, dün öğle saatlerinden itibaren yemekle ilgili hazırlıkları başlattı. Saat 18.00 itibariyle, belediye binasından Tiritoğlu parkına kadar masalar hazırlandı ve ekipler vatandaşı beklemeye başladı. 19.00’dan itibaren kentin 19 mahallesinden gelen ve her yaştan vatandaşın yer aldığı 15 bin kişi, ezanın okunmasını beklemeye başladı.  

AYAKTA KALANLAR LOKANTALARA YÖNLENDİRİLDİ

Böyle giderse Uşak'ta ve diğer illerde su sıkıntısı yoğun bir şekilde yaşanacak! Böyle giderse Uşak'ta ve diğer illerde su sıkıntısı yoğun bir şekilde yaşanacak!

Uşak tarhanasının yer aldığı menü, keşkek, dana eti, pilav ve helva ile taçlandırıldı. Akşam ezanına 15 dakika kala masalar doldu ve bazı vatandaşlar ayakta kaldı. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın, “Allah’ın izni ile bugün kimse aç kalmayacak, esnafa haber verin, bugün yemekler bizden, vatandaştan bugün para almasınlar” talimatı üzerine, ayakta kalanlar cadde üzerinde ve ara sokaklarda bulunan, lokantalara, simit ve döner salonlarına yönlendirildi.


MASALARI TEK TEK ZİYARET EDEN CAHAN, VATANDAŞLA HEMHAL OLDU

Ezan sesi duyulana kadar hiç oturmayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, masaları tek tek ziyaret etti ve eksiklerin bulunup bulunmadığını vatandaşa sordu. İftar yemeği sayesinde halkın çeşitli taleplerini de dinleyen Nurullah Cahan, istekleri yanında bulunan başkan yardımcıları ve birim amirlerine not aldırdı. Ramazan ayının İslam dini ve toplumu açısından ayrı bir yeri bulunduğunu dile getiren Başkan Cahan, “Bugün saflarımızı sıklaştırabildiğimiz kadar sıklaştırdık ve 15 bin kişiyle aynı çatı altında buluştuk. Bayrama kısa bir süre kala, bayram havasını aratmayan manzarayı hep birlikte gördük. Halkımızla birlikteliğimiz daim olacaktır. Cenabı Allah birlikteliğimizi daim etsin ve bizi hep yan yana gelen kullarından eylesin” dedi. Cahan’ın konuşmasının ardından akşam ezanının okunmasıyla Uşak halkı, aynı anda iftarını açtı.


AK PARTİ VE CHP YÖNETİMİ AYNI MASADA İFTAR AÇTI

İftar yemeğinin ardından cadde üzerinde çocuklar, gençler ve ileri yaşta olan vatandaşlar için çeşitli eğlenceler hazırlandı. Halk oyunları gösteri, ateş adam ve kum sanatı gösterisi ilgi gördü. Ayrıca Tiritoğlu parkında çocuklar için masal ve çizgi kahramanların kostümleriyle çeşitli oyunlar oynandı. Öte yandan iftar yemeği, iktidar ve muhalefet partisi mensuplarını da yan yana getirdi. AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ve CHP Uşak İl Başkanı Ferit Günay, aynı masada iftar açtı ve genel siyasetle ilgili sohbet etti.

 

Editör: TE Bilişim