Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı
       Kentteki çölyak hastalarına destek veren Uşak Belediyesi, normal ekmek ve unlu mamul tüketemeyen vatandaşlara, glutensiz un dağıttı.


       Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte çölyak hastalarına destek için faaliyet gösteren Çölyak PKU Elele Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Burada dernek üyeleriyle sohbet eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, paketlenmiş glutensiz unları, çölyak hastalarına ulaştırılmak üzere dağıttı.



       Çölyak hastalarının her ürünü dilediğince tüketemediğini ve bu konuda Uşak Belediyesi olarak bir dizi çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Cahan, daha önce de dernek üyelerine glutensiz ekmek ve pasta pişirmek için kullanacakları özel fırınları teslim ettiklerini ifade etti.



       Çölyak hastalarına düzenli olarak glütensiz un yardımında bulunduklarını belirten Başkan Cahan, "İlimizdeki tüm dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarımız devam ediyor ve bu kapsamda, engelliler, ileri yaşlılar, kendi bakımını üstlenemeyenler ve çölyak gibi kronik hastalıklarla yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Sosyal belediyeciliğin ilimizde köklü hale gelmesi için önemli atılımlarımız oldu ve bu sistemin ilerleyen günlerde de devamını sağladık. İlimizde dikkate almaya değer bir çölyak hastası grubumuz var ve belediye olarak, yasaların bize verdiği çerçevede gerekli destekleri sağlıyoruz. Bu kapsamda ilimizdeki çölyak hastalarına ulaştırılmak üzere glutensiz un dağıtımı yaptık. Hepsine şimdiden afiyet olsun" dedi.
      

 
Editör: TE Bilişim