Zafer Arpacı, binlerce Banazlı vatandaşla iftar yemeğinde buluştu Zafer Arpacı, binlerce Banazlı vatandaşla iftar yemeğinde buluştu

Sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyenler, Uşak Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yapacakları başvuru ile barınakla irtibata geçerek, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren kedi ve köpeklere sıcak bir yuva sağlayabilecekler.
Geçtiğimiz hafta yaşanan dondurucu soğuklarda, sokak hayvanlarına yem ve yuva desteği sağlayarak destek veren Uşak Belediyesi, kentteki sokak hayvanlarına destek için halkın da katılacağı bir çalışmayı başlattı. Buna göre, Uşak Belediyesi resmi internet sitesine ‘Barınaktan Sahiplen’ sayfası eklendi ve burayı tıklayanlara rehberlik edecek bilgiler paylaşıldı.
Sokak hayvanlarını sahiplenmek için hazırlanan 5199 sayılı kanunla ilgili detaylı bilgilerin verildiği internet sitesinde, sahiplenilmeye hazır kedi ve köpeklerin fotoğraflarının ve cinsleriyle ilgili bilgilerin yer aldığı, “Patigiller” sekmesi oluşturuldu. Kanunen sahiplenme şartlarını taşıyanların bu sekmede beğendikleri sokak hayvanı ve kendi kimlik bilgilerini “Patigil Sahiplen” linkini tıklayarak kaydetmeleri gerekiyor. 
Kimlik numarası, isim ve soy isim, adres, telefon ve meslek gibi bilgilerin yanı sıra, sahiplenilmek istenen patigilin cinsinin de açıkça belirtilmesi gerekiyor. Daha sonra Uşak Belediyesi ekipleri, seçili sokak hayvanını, talepte bulunan vatandaşın adresine teslim ediyor. 

Editör: TE Bilişim