Uşak’ta öğrenci ve emekliye çay 1 TL oldu! 2000 TL’ye düğün yapmak artık mümkün! Uşak’ta öğrenci ve emekliye çay 1 TL oldu! 2000 TL’ye düğün yapmak artık mümkün!

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıl dönümü törenleri bu yıl çok değişik etkinliklerle kutladı.  Uşak Belediyesi önünden protokol üyeleri, mehter takımı ve atlı cirit spor kulübü atları ile birlikte Atatürk anıtı önüne kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerine, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Protokol üyeleri vatandaşlar katıldı.

 Uşak Valisi Seddar Yavuz törende yaptığı konuşmada yurdumuza bir daha düşman botlarının basmaması temennisi ile şunları söyledi, “Dünyanın emperyalist güçler tarafından yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı 1. Dünya Savaşının ardından, aziz vatanımız dört bir taraftan kuşatılmış buna karşılık; yokluklara ve tüm sıkıntılara rağmen asil Türk Milletinin destanlar yazdığı Kurtuluş Savaşında, kahraman ilimiz de asla esarete boyun eğmemiş zafere olan inancını hiç kaybetmemiştir. Büyük ve zorlu mücadelelerle kazanılan 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi ve kazanılan zaferin hemen ardından kahraman Türk Askeri ve şerefli Uşaklı hemşehrilerimiz, ilimizdeki düşman güçlerini de bozguna uğratarak işgale son vermiştir. İşgal kuvvetlerinin komutanının Uşak ilimizde esir alınması kurtuluş mücadelesinin seyrini değiştirmiş; 1 Eylül 1922 tarihinde gerçekleşen ve hafızalara kazınan ilimizin kurtuluş günü aziz vatanımıza olan bağlılığımızı daha da artırmıştır. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarıyla isimsiz binlerce kahramanın destanı olan bu şanlı mücadele sonunda bizlere emanet edilen cennet vatanımıza ve bu kutsal değerlere Türk Milleti bugün yine canı pahasına sahip çıkmaya devam etmektedir. Milletçe gurur duyduğumuz şanlı tarihimizle; zafer haftamız ve kurtuluş günlerimizde hiç kaybolmayan heyecanımızla, siz değerli hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyor, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele şehitlerini ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

 Atatürk Anıtı önünde yapılan kurtuluş törenleri mehter takımının gösterileri ve konuşmalarının ardından sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim