Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?
 UGD YÖNETİM KURULU ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) Yönetim Kurulu üyeleri Uşak Valisi Seddar Yavuz’u ve İl Jandarma Alay, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Çetin’i ve Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’i makamında ziyaret etti. Vali Yavuz, Uşak basınının kalitesinin ve kazanımlarının yükselmesi için yerel basına her türlü desteği verdiğini ve vereceğini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda seçilen Uşak Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyeleri, protokol tanışma ziyaretlerine devam ediyor. Geçen hafta ilimize yeni atanan Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüden ve İl Defterdarı İhsan Özbay’ı makamında ziyaret eden UGD Yönetimi, İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Çetin’i makamında ziyaret ederek kendilerini tanıttılar ve görüş alış verişinde bulundular.

‘UGD olarak amacımız basının saygınlığını artırmak’

Salih Kılınç Başkanlığında ziyaretlerine devam eden UGD yönetiminin bu kez durağı Uşak Valisi Seddar Yavuz oldu. Başkan Kılınç, yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıttı. Kılınç, “Sayın Yavuz. Sizi ziyaretimizin iki nedeni var. Birincisi yönetim kurulu üyelerimizi size tanıtmak. Derneğimizde 10 ayrı yerel basın kurumunu temsil eden üyemiz var. 2 sarı basın kart sahibi arkadaşımız, iki de İletişim Fakültesi arkadaşımız üyedir. Bu iki arkadaşımız aynı zamanda yönetim kuruluna seçilmiştir. UGD olarak Uşak’ta basının olumsuz sıfatlarla anılmasını önlemek için kurulmuş bir derneğiz. Basının saygınlığını artırmak ve basın mensuplarının sadece basın işini yaparak para kazanmasını hedefliyoruz. Bir diğer amacımız da Uşak’ta basının hak ettiği saygınlığı kazanmasıdır. Bu konuda sizlerin desteğine şiddetle ihtiyacımız var” dedi.

Ziyaretlerinin ikinci nedeni olarak da Vali Yavuz’a teşekkür etmek olduğunu kaydeden Kılınç, “Uşak’ta devletten resmi ilan alan günlük gazete sahipleri arasında haksız rekabet olduğunu, gazeteci çalıştırmak yerine aile fertlerini çalışıyor göstererek birçok gazete sahibinin haksız kazanç elde ettiğini size belirtmiş ve bu sorunun çözümü konusunda sizden yardım istemiştik. Sizin girişimleriniz ile geçen hafta ilimize Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay geldi. Sizin vasıtanızla Sayın Atalay’a sorunlarımızı iletme fırsatı bulduk. Sayın Atalay da bize Uşak’ta Basın İlan Kurumu Temsilciliği kurulacağını müjdeledi. Yerel basın mensupları olarak tam da istediğimiz buydu. Sorunlarımıza göstermiş olduğunuz duyarlılığa, Uşak’ta görev yapan gerçek gazeteciler adına çok teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Devlet basına her zaman destek oluyor

Gazetecilerin toplumda saygınlığını her zaman koruması gerektiğini belirten Vali Yavuz, “Sizler, toplumun bilgilenmesi ve aydınlanması için önemli bir görev yapıyorsunuz. Uşak’ta basının kaliteyi yükseltmesi ve özel sektörden de reklam alabilmesi için birleşmesi gerektiğini düşünüyorum.  Devlet olarak, basının da her zaman maddi ve manevi olarak destekçiyiz. BU konuda ZEKA, TKDK gibi kurumların karşılıksız desteklerinden yararlanarak daha güzel gazeteler basabilirsiniz”  ifadesini kullandı. Uşak’ın sosyoekonomik olarak birçok ilden ileride olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Uşak, nüfus olarak 52. Sırada olmasına rağmen, DPT verilerine göre sosyoekonomik olarak kalkınmış iller sıralamasında 25. Sırada yer almaktadır. Bu sıralamaya göre, Kütahya ve Afyonkarahisar gibi komşu illerimizin üzerinde yer almaktayız. Bu Uşak için gurur verici bir tablo. Bu tablonun oluşmasında en büyük faktör, son bir yılda, Valilik, belediyemiz, işadamlarımız ve basının oluşturduğu sinerji, Uşak’ı yukarılara taşımaktadır. Bu sıralamanın daha da üzerine çıkmak için el birliği ile çalışacağız” diyerek sözlerini noktaladı.  Vali Yavuz’un konuklarıyla fotoğraf çektirmesi ile UGD ziyareti sona erdi. 


Uşak Gazeteciler Derneği’nden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik'e Ziyaret

Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri Rektör Prof. Dr. Sait Çelik’i makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Gazeteciler Derneği 3. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Salih Kılınç ve yönetim kurulunu tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yerel basının sorunlarına yönelik bir çalıştay gerçekleştireceğini söyleyen Rektör Çelik “ Yerel basının gelişmesi ve sorunlarına çözümler sunabilmek adına bir çalıştay düzenleyeceğiz. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi şu an üç bölümüyle eğitim vermekte. Gelecek dönem Yeni Medya Bölümü’ne de öğrenci alacağız. İletişim Fakültesi öğrencilerimiz yerel basın ve yerel televizyonlarımızda çalışarak deneyim kazanıyorlar. Bu durum yazılı ve görsel medyanın nitelikli işgücü istihdam etmesini sağlıyor.”dedi. Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç ise Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi ile her zaman işbirliği içinde olmak istediklerini belirtti. Kılınç, “Sizin yönetiminizde Uşak Üniversitesi’nin her geçen gün büyüyüp geliştiğini Uşaklı olarak sevinçle görüyor ve izliyoruz.  Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulmasının ardından Tıp Fakültesi kurulması çalışmalarını da çok önemli bulduğumuzu ifade etmek isterim. Üniversite ile biz yerel gazetecilerin ortaklaşa bir çalıştay düzenlemesi fikrini de çok heyecan verici buldum. Üniversitemizin yerel basınla ilgili her türlü çalışmalarında UGD olarak destek olmaya hazırız. Dernek olarak, eğitimli ve kaliteli basın mensuplarının yetişmesi bize gurur verir. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin birbirinden değrli öğretim görevlileri ile çalışmak ve onlardan eğitim almak da bizi mutlu kılar” dedi. Kılınç, başta Rektör Prof. Dr. Sait Çelik olmak üzere tüm üniversite personeline çalışmalarında başarılar diledi. Protokol ziyaretlerine; UGD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç, Yönetim Kurulu Üyeleri: Elif Şentürk, Ahmet Bilgi Özkutlu, Dursun Sırklıgil, Berkay Özyayla, Kartal Şahin katıldı.

Editör: TE Bilişim