Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı
                Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, kısa bir süre önce coğrafi işaret tescili yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet başkanlarına hediye ettiği Uşak halısını, Avrupa bazında da tescillemek için gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi.
                Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türk Patent ve Marka Kurumu'nun coğrafi işaretler bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı. Coğrafi işaret başvurusunun hangi şartlar altında yapılacağı ve ekonomiye faydalarının konuşulduğu toplantıya, Uşak TSO Başkanı S. Selim Kandemir ve sanayiciler katıldı. Burada bir konuşma yapan Uşak TSO Başkanı Selim Kandemir, coğrafi işaretler konusunda Uşak halısı ve tarhananın tescil edildiğini belirterek, "Coğrafi işaretler bir yörenin kendine has ürününü daha kolay ve değerinde satması için önemli. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin iki yöresel değerini tescillettirdik. Oda olarak sadece Türkiye bazında yapılan tescil işlemleriyle yetinmeyeceğiz. 3 ilimiz kendine ait değerleri Avrupa Komisyonu bazındaki girişimleriyle tescilledi. Bir dönem Avrupa saraylarını süsleyen ve şu anda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın diğer devlet başkanlarına hediye ettiği Uşak halımızı, Avrupa bazında tescilleterek, ilimiz ekonomisine ve markalaşmaya önemli bir katkı sağlayacağız" dedi.
                Uşak Valiliği öncülüğünde, tarhana ve halının coğrafi işaret tescili için çalışmaları tamamlayan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, yeni bir hamle başlatıyor. Uşak TSO, 16'ıncı ve 17'inci yüzyılda Avrupa saraylarını süsleyen ve ünlü ressamların çizdiği resimlerde fon olarak kullandığı Uşak halısı için Avrupa Birliği Komisyonu'na başvuru işlemlerini başlattı. Söz konusu başvurunun yapılması ve kabulü durumunda, Uşak halısı, dünya genelinde önemli bir değer kazanacak. Halının ekonomik anlamda değeri artacak ve aynı zamanda markalaşmaya katkı sağlayacak söz konusu girişim hakkında bilgi veren Uşak TSO Başkanı Selim Kandemir, şu ana kadar Türkiye'den sadece Gaziantep baklavası, Aydın inciri ve Malatya kaysısının Avrupa bazında tescillendiğini söyledi.
UŞAK, GIDANIN DIŞINDA BİR ÜRÜNLE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK
                Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde sadece gıda ürünleriyle temsil edildiğini kaydeden Selim Kandemir, şöyle konuştu: "Uşak için yapacağımız bu başvurunun kabul görmesi durumunda, ülkemizin 4'üncü ürünü tescillenecek. Sadece bununla kalmayacak ve aynı zamanda gıdanın dışında bir ürünle ülkemizi temsil etme hakkını elde edeceğiz. Biz Uşak olarak sadece halımızın değil, içindeki desenleri, el emeği, özel boyası ve tarihiyle kültürümüzü de yurtdışına kabul ettirmiş olacak. Bizim halılarımızın her bir desenin de insana ve hayata dair bir hikaye mutlaka vardır. Bu bakamından başvurumuz kabul görecektir".
                 
 
Editör: TE Bilişim