Son gelen ekmek zamlarıyla birlikte Uşak Belediyesi’nin halk ekmek noktalarında yoğun kuyruklar oluşuyor. Halk ekmeğin 1.50 TL olması nedeniyle vatandaşlar yarı fiyattan ekmek almayı daha karlı görüyor. Vatandaş daha fazla kuyruk mağduru olmamak ve evine ekmek göstürmek için belediyenin ikinici ve gerekirse üçüncü bir fırın daha kurmasını istiyor.                 

Kentteki halk ekmek noktalarında yoğun kuyrukların oluştuğu ve bu nedenle gelen ekmeğin yetmediği ifade ediyor. Vatandaş, Uşak Belediyesi’nin halk ekmek kapasitesini içinde bulunduğumuz zorlu ekonomik koşullar nedeniyle 2 ila 3 katına çıkarmasını bekliyor. Evine günde 4 ekmek alan bir ailenin ortalama aylık 360 TL ekmek masrafı oluyor.
 

Zafer Arpacı, binlerce Banazlı vatandaşla iftar yemeğinde buluştu Zafer Arpacı, binlerce Banazlı vatandaşla iftar yemeğinde buluştu

Vatandaş daha uygun fiyata ekmek almak için Uşak Belediyesi’nin halk ekmek satış noktaları önünde kuyruklar oluşturuyor. Uşaklı vatandaşlar, Uşak Belediyesi’nin bu soruna müdahalesi için 2. ve gerekirse 3. bir fırın kurmasını bekliyor. Ayrıca halk ekmek satış noktalarının da kentin her bölgesine yayılması ve artık, “Zengin ve fakir mahalle” gibi kavramların ortadan kalkmasını istiyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Uşak Belediyesi yetkilileri, bu konunun bir planlama çerçevesinde yapılabileceğini ve bunun için yönetimsel noktada görüşmelerin yapılmasının daha yararlı sonuçlar doğuracağını ifade ediyor. Öte yandan fırıncı esnafı da artan maliyetler nedeniyle şimdiden zammı uyguladı. 240 gram ekmek fırıncı esnafında 3 TL’ye satılırken, Uşak Belediyesi 270 gram ekmeği 4 adet sınırla 1,50 TL’den satıyor.      

Editör: TE Bilişim