Uşak’ta öğrenci ve emekliye çay 1 TL oldu! 2000 TL’ye düğün yapmak artık mümkün! Uşak’ta öğrenci ve emekliye çay 1 TL oldu! 2000 TL’ye düğün yapmak artık mümkün!
Uşak’ta toplu taşımacılık yapan esnaf prosedürü tamamlamayınca, bedava taşıma ücretlerini alamadı. Olan vatandaşa oldu. Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 2. Başkanı Mustafa Korkmaz da Uşak Halkından özür diledi. Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası binasında toplu taşıma yapan esanafla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Korkmaz, vatandaş ve toplu taşıma esnafı arasında yaşanan tatsız olaylar nedeniyle tüm Uşak halkından özür dileyrek, bir daha böyle olayların yaşanmayacağı sözü verdi.

KORKMAZ; ‘PARALARIN TAMAMINI ALAMADIK’
Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 2. Başkanı Mustafa Korkmaz basın açıklamasına, “Devletimizin demokrasisine, milletine,  birlik  ve beraberliğimizi bozmak için 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen darbe girişimini Şoför Esnafı olarak kınıyor, Şehit olanlara Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” şeklinde başladı.Korkmaz, “Sizlerinde bildiğiniz gibi Şehir içinde yolcu taşıyan otobüsçü esnafımız, Şehit yakınlarını, Gazi ve Gazi yakınlarını, polisimizi, jandarmamızı, zabıtamızı, posta dağıtıcılarımızı ve basınımızı ücretsiz olarak yıllarca taşımış ve taşımaya devam etmekte iken 4736 sayılı kanun ile 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlarımız ile refakatçilerini şehir içinde ücretsiz taşıyacağı bildirilmiştir” dedi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından yayınlanan 06 .Ocak.2016 tarihli genelgede Otobüsçü esnafına ücretsiz taşımalardan dolayı gelir desteği ödemesi yapılacağı bildirildiğini aktaran Korkmaz, “Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca istenen evrak ve prosedürlerin eksikliğinden kaynaklanan nedenlerden dolayı esnafımız paralarının tamamını alamamışlardır” şeklinde yakındı.

‘UŞAK HALKINDAN ÖZÜR DİLERİZ’
 Korkmaz, “Elbette ki  yeni bir uygulama olmasından dolayı Vatandaşlarımızla esnafımız arasında istemediğimiz münferit bazı olaylar olmuştur. Bu olaylardan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Böyle olayların bir daha yaşanmaması için elimizden ne gelirse yapılacağının bilinmesini isteriz. Bu arada 65 yaş üstü Vatandaşlarımızın da bu geçiş süreci içersinde bizlere ve otobüsçü esnafımıza yardımcı olmalarını istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımız bizlere her konuda yardımcı olduğu gibi bu konuda da yardımcı olmuş, eksik olan evraklarımızı tamamlatmış, Otobüsçü esnafımızın paralarının en kısa sürede ödeneceğini söylemiştir.  Başkanımıza ve tüm halkımıza teşekkür eder saygılar sunarız” şeklinde açıklamasına son verdi.

SORUN ARAÇLARIN RUHSATLARINDAN KAYNAKLANDI
6 Ocak 2016 tarih ve 29585 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan ; “Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin”  4. Maddesi şöyle diyor: “İşletmecilere belediyeler aracılığı ile 4736 Sayılı Kanun kapsamında sayılan kişileri toplu taşıma hizmetinden herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeyerek ücretsiz yararlanmaları kaydıyla, bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ödeme yapılır.” Bu maddeye göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü vasıtası ile Uşak’ta toplu taşım yapan 197 halk otobüsüne, ücretsiz taşınması gereken ve 65 yaş üzeri vatandaşlar için ocak ayından itibaren her ay otobüs başına 600 lira ödenek ayırdı. Ancak, belediye vasıtası ile dağıtılması gereken bu ödenekler dağıtılamadı. Dönemin Belediye Başkanı Ali Erdoğan zamanında oluşturulan havuz 2014 yılında dağıtılınca, halk otobüslerinin her yıl yenilenmesi gereken ruhsatları yenilenmediği için gelen para otobüsçülere dağıtılamadı. Paralarını alamayan halk otobüsçüleri, yasa ile bedava taşınma hakkı kazanan özellikle 65 yaş üzeri vatandaşları taşımak istemediler. Bunun üzerine otobüs sürücüleri ve yaşlı vatandaşlar arasında yaşanan tatsız tartışmalar Uşak halkını da gerdi. Kangren olan bu sorun, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın devreye girmesi ile çözüme yaklaştı. Başkan Cahan, ruhsatlar yenileninceye kadar, halk otobüslerinin çalışmasını ve bakanlıktan gelen ödeneği alabilmeleri için geçici belgeler düzenlenmesi talimatı verdi. Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 2. Başkanı Mustafa Korkmaz da Başkan Cahan’a bu sorunun çözümünde yardımcı olduğu için basın açıklamasında teşekkür etti.
 

 
Editör: TE Bilişim