Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü
USAKPORT.COM- ÖZEL // Uşak'ın 90 çeşit yöresel lezzeti, Pamukkale Üniversitesi'nde yapılacak olan "Yöresel Gastronomi Festivali'nde tanıtılacak. 10 Mart 2017 Cuma günü, Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde yapılacak olan olan "Yöresel Gastronomi Festivali'ne, Türkiye'nin ve dünyanın tanınmış şefleri ve gurmeleri katılacak. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Esat Özata, Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae, Chefs Table Mutfak Akademisi Kurucusu ve Şefi Serkan Bozkurt, Metro Kültür Yayınları Yayın Yönetmeni Nilhan Aras, Yemek Stilisti ve Fotoğrafçısı Mesut Erdoğan, EKS Mutfak Akademisi Kurucusu ve Şefi Kemal Sevinç ve Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Şahrap Soysal panelist ve konuşmacı olarak Yöresel Gastronomi Festivali’nde yerlerini alacaklar. Festivale Uşak'ı temsilen, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir ve yönetim kurulu ve diğer organlarda görev alan toplam 25 aşçı da katılacak. 

UŞAK, 90 ÇEŞİT YİYECEKLE TEMSİL EDİLECEK

10 Mart 2017 tarihinde Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan festivale 7 bölgedeki illerden katılım olacak. Uşak'ı temsil edecek olan Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, kente has yaklaşık 90 çeşit yiyeceği tanıtacaklarını ve dünyaca ünlü gurme ve şeflere ikram edeceklerini söyledi. Ebem köfte, demir tatlısı, tarhana, çömlek eti, alacadene, zini hamursu, Ulubey ayva tatlısı, Uşak peksemeti ve döndürmenin de aralarında yer aldığı yaklaşık 90 çeşit yemeği, yöresel motiflerle sunacaklarını dile getiren Fatih Demir, "Ayrıca ilimize özgü halk oyunları ekibimiz bu etkinlikte aktif rol alacak ve izleyenlere görsel bir şov sunacak. Tanıtımın en iyi yolu, mideden geçer diyoruz ve 90 çeşit lezzeti dünyaca ünlü isimlere tattıracağız" dedi. 

 
Editör: TE Bilişim