Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı
USAKPORT.COM/// Uşak’ın Banaz ilçesindeki doğal zenginliklerin başında gelen Sırçalı mağarası, bugün, Eskişehir’de toplanan Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nca, A sınıfı tescilli mağara ilan edildi. 
    Daha önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Mağara Koruma Şube Müdürlüğü tarafından incelenen ve bünyesinde yaklaşık olarak 120 farklı yarasa cinsine ev sahipliği yapan Banaz’ın Ulupınar köyünün Boduç Damarı mevkiindeki Sırçalı mağarası için bugün önemli bir karar alındı. 
    Maden Teknik Arama (MTA) tarafından da değerlendirilen Sırçalı mağarası, içinde barındırdığı farklı doğal şekillerle dikkat çekiyor. Sırçalı mağarası için daha önce sivil toplum kurumları da bazı farkındalık çalışmaları yapmışlar ve bölgeye yoğun bir ziyaretçi akını başlamıştı. 
    Edinilen bilgiye göre Uşak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı, Eskişehir toplanan Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nda, Sırçalı’nın A sınıfı mağara olmasıyla ilgili karar alındı. Buna göre mağara ve çevresindeki belirli bir alan, tescilli yapı statüsüne kavuştu. 
    Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, söz konusu kararı memnuniyetle karşıladıklarını ve bölgenin korunması ve tanıtımı için yapılacak her çalışmaya katkı sağlayacaklarını ifade etti. Nuri Demir, “İlimiz adına güzel bir karar çıkmış ve bundan memnunuz. Uşak’ın her karışı ayrı bir güzelliğe ve tarihe sahiptir. Sırçalı da bizim gözbebeklerimizden biriydi ve artık bu alan tescilli yapı olarak ilan edildi. Yakın bir zamanda, bu alanla ilgili karar, gerekli birimlere bildiriler ve buna göre alanda yapılacak faaliyetlerle ilgili bir yol haritası ortaya çıkar. Ben bu kararın alınmasında, yaklaşık 3 yıldır emek veren kamu görevlilerimize ve mağaramızın tanıtımına destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim