Doğayı yok ettik, yağmur yağmaz oldu! Uşak Yenişehir köyü sakinleri yağmur duasına çıktı! Doğayı yok ettik, yağmur yağmaz oldu! Uşak Yenişehir köyü sakinleri yağmur duasına çıktı!
Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Dülgeroğlu otelinde düzenlediği Yöresel Yemek Tanıtım Günleri etkinliği kapsamında yöresel ve Uşak'a ait yemekleri tanıttı. Dernek Başkanı Fatih Demir, yaptığı açıklamada, "Sergilenen yemeklerin bazılarını yalnızca Uşak'ta görmek mümkün." dedi. 

Uşak yöresine ait yemeklerin tanıtımını yapmayı amaçlayan etkinlikte konuşan Demir, "Burada, bugün 35 çeşide yakın yemek bulunuyor. En başta ebem köftesi var. Ebem köftesi bildiğiniz üzere deve eti ile yapılan Uşak'a has bir yemektir. Bugün onu yaptık. Zini hamursuzu var, kuzu tiritimiz var bugün onları yaptık. Uşak'a ait alacatenemiz, Ulubey yöresine ait demir tatlısı ve pek çok yemeğimiz var. Bugün onları yapmaya çalıştık ve buraya gelen misafirlerimize bunları tanıtacağız, tatma imkanı sunacağız. Uşak yemekleri üzerine pek bir tanıtım faaliyeti yok. Eksikliğin farkındayız ve her gittiğimiz platformda tanıtım için çabalıyoruz." diye konuştu.



YEMEK BİR KÜLTÜRDÜR

Daha sonra katılımcılara yönelik konuşan Dernek Başkanı Demir, özellikle mesleğe yeni atılan genç aşçıların dünya yemeklerine özençli olduğunu belirttiği açıklamasında, yöresel yemeklerin ıskalanmaması gerektiğini söyledi. Demir kültürün muhafazasına vurgu yaptığı açıklamasında şunları paylaştı: "Geniş bir yemek kültürüne sahibiz. Bize ait olanı unutmamamız gerekiyor. Zenginliği ve çeşitliliği ile mutfak kültürümüz bizlere büyük bir mirastır. Yemek bir kültürü temsil eder. Kültürümüzü yaşatmak için önce tanımalı ve bunu gelecek nesillerle de paylaşmalıyız." Daha sonra sergilenen ve tamamı yöresel olan yemeklerin ikramı yapıldı.

 
Editör: TE Bilişim