Yerel ve yaygın bazda söz sahibi olmaya başlayan internet medyası, Uşak’ta da ortak bir paydada buluştu. İnternet medyasını tek çatı altında toplamak için 3 kurum birlikte hareket etme kararı alarak, Uşak İnternet Medyası Platformunu oluşturdu. usakhaber.com, usakgundem.net ve usakport.com platformun kurucuları olurken, platform sözcülüğüne Ramazan Atasorkun getirildi. Platformun zaman içinde daha büyüyeceğini ve yeni katılımların önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini ifade eden Ramazan Atasorkun, internet habercilerinin kimlik kazanması için bir dizi faaliyette bulunacaklarını kaydetti.

Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı

EN ETKİLİ YAYIN ORGANI, İNTERNET MEDYASI

İnternet medyasının şu anda en etkili yayın organı olduğunu belirten Ramazan Atasorkun, “Şu anda medya internete göre yeniden şekil almaya başladı. Yaygın bazda yaşanan bu rüzgar, yerelde de etkilerini hissettiriyor ve internet haberciliği artık başlı başına bir iş kolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada ilimizde internet medyasının sorunlarını tartışmak, çözüm yolu aramak ve ideal habercilik için ilk adımı attık. Bu noktada önümüzdeki dönem güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

GÜVENLİ İNTERNET İÇİN SORUMLULUK ALACAĞIZ

Toplumsal bazda da sorumluluk alacaklarını dile getiren Ramazan Atasorkun, “İnternet ucu bucağı olmayan ve zaman zaman bazı bireyler için istenmeyen durumları ortaya çıkaran bir deniz gibi. İnternet çok yararlı, ama bir o kadar da zarar verebilecek unsurları bünyesinde barındıran bir mecra. Bu noktada güvenli internet için çalışmalarımız olacak. Halkımızı ve özellikle gençlerimizi internetteki olası olumsuzluklara karşı uyaracağız” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim