Türkiye’nin çalışan tek buharlı lokomotifine yeniden hayat veren Uşak demiryolu çalışanlarını kutlamak için DDY 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay Uşak’a geldi. Uçbay, ekibe teşekkür yazısı ve köstekli saat hediye etti. Koçbay, “Aynı ekibin Uşak’ta ikinci lokomotifi imal çalışmalarına başladığını ve Uşak Garı’nı nostaljik bir hale getireceklerini de” açıkladı.

Türkiye’nin çalışan tek buharlı lokomotifini bir ay emek vererek çalışır hale getiren Uşak demiryolu teknisyenleri ve işçileri, Uşak’ı kapsayan Devlet Demir Yolları 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, tarafından ödüllendirildi. Bölge Müdürü Selim Koçbay, ekibe birer teşekkür belgesi ve köstekli cep saati hediye etti ve onlarla yemek yedi.

1942 yılında Alman yapımı olan lokomotifi bir aylık uğraş sonunda baştan aşağı yenileyen ekibe teşekkür eden Koçbay, “Bu ekibimiz çok başarılı bir işe imza atmıştır. Türkiye’de çalışan tek buharlı lokomotifi baştan aşağı yenilemişlerdir. Bu uzun ve zahmetli işi fedakârca yüzlerinin akıyla bitirmesini bilmişlerdir” diyerek ekibini kutladı.

BU KEZ UŞAK’TA İMAL EDİLİYOR

TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, “Aynı ekip, şimdi DDY Uşak atölyelerinde, ikinci buharlı treni imal etmek için çalışmalara başlamışlardır. Bu da çok sevindirici bir olaydır.  İlk lokomotif Alman imalatıydı. Bu tamamen Türk teknisyenleri ve işçilerinin emeği ve alın teri ile yapılacak bir lokomotif olacaktır. Üstelik DDY Uşak çalışanlarının emeği ve göz nur olacaktır. Bu bakımdan da çok anlamlı bir çalışma olacağını düşünüyorum” dedi.

Uşak’ın DDY. 3. Bölge Müdürlüğü içerisinde ayrı bir yeri olduğunu da belirten Koçbay, “Uşak Garı’nı, depolarını ve atölyelerini baştan aşağı yenileyeceğiz. Burasını nostaljik bir hale getireceğiz. Bilindiği gibi Uşak Garı tarihi dokusu ile filmcilerin, buharlı tren meraklılarının dünyanın dört bir yanından geldiği ve tercih ettiği bir yerdir. Biz de müdürlük olarak bunu göz önüne alarak, tarihi Uşak Garı için yepyeni bir konsept düşündük. Bu amaçla yenileme çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağız” şeklinde konuştu.

Banaz Devlet Hastanesi'nde şeker ölçümü için pil dahi yok! Banaz Devlet Hastanesi'nde şeker ölçümü için pil dahi yok!

 

Editör: TE Bilişim