Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi! Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi!
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu bir dizi ziyaret için geldiği Uşak'ta basın toplantısı düzenledi. Özel bir otelde yapılan toplantıda konuşan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen; "15 Temmuz sonrasın oluşan uzlaşma ikliminin Uşak'ta da yansımalarının görülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.  Konuşmasına "Öncelikle 15 Temmuz' da yaşadığımız darbe teşebbüsünde yaşamını yitiren yurttaşlarımız olmak üzere ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bugün yine Cizre'de 11 şehit polisimiz ve 78 yaralımız var, hüzünlüyüz" ifadeleriyle başlayan Sarışen Uşak'a geliş amaçları ve ziyaretleri hakkında şu bilgileri verdi; " Dün ve bugün Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu olarak Uşak'ta bazı temaslar gerçekleştirdik. Bu çerçevede Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Partisi il başkanlarını, Sayın Valimizi ve Rektörümüzü ziyaret ettik. Ayrıca Uşak Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile toplantı gerçekleştirdik. Yürütme kurulu arkadaşlarımla birlikte geçtiğimiz aylarda yapılan ve bizim de temsilcilerimizle izlediğimiz Uşak Kent Konseyi Genel Kurul sonrası yaşanan süreç ve Belediye- Kent Konseyi ilişkisinde yaşanan problemler ve tıkanıklıkları, bunların nedenlerini inceleme ve değerlendirme fırsatı bulduk."

"UŞAK KENT KONSEYİ'NİN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE FOTOĞRAF, KİŞİLERİN DEĞİL UŞAK'IN OLMADIĞI BİR FOTOĞRAFTIR"
Konuşmasında özellikle 15 Temmuz sonrasın oluşan uzlaşma ikliminin Uşak'ta da yansımalarının görülmesini istediklerine değinen Sarışen; "Bu nedenle, sebebi ne olursa olsun Belediyemizin Kent Konseyimiz ile ilişkilerinde daha yapıcı ve kucaklayıcı olmasını bekliyoruz. Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak yaptığımız görüşmelerin son derce yapıcı ve olumlu bir atmosferde gerçekleştirdik. Uşak Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin aktif üyelerinden biridir ve ulusal çalışmalarda Uşak'ı en güzel temsil etmektedir. Uşak Kent Konseyi'nin olmadığı bir Türkiye fotoğraf, kişilerin değil Uşak'ın olmadığı bir fotoğraftır. Uşak Ülkemizin kadim şehirlerinden biridir ve bu güzel şehirde yaşayan herkisin bu anlamda sorumlu davranacağını düşünüyoruz. Misafirperverlikleri için Uşak'taki dostlarımıza , yapıcı tavırları nedeniyle görüştüğümüz bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyoruz." ifadelerin kullandı. Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın da sözlerine terör saldırılarında şehit olanları anarak başladı. Şehit yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Aydın; " İki gündür Türkiye Kent Konseyi Birliği yöneticilerini ağırlıyoruz. Bu arkadaşlarımız Kent Konseylerinin alfabesini yazan, öbür taraftan da illerinde en güzel şekilde Kent Konseylerinin gelişimine katkı sağlayan duayen kişiler. Kendilerini Uşak'ta ağırlamaktan keyif duyuyoruz. Ancak Uşak'ta yaşanan sıkıntılardan dolayı ağırlamaktan da açıkçası bir miktar hüzünlüyüz." şeklinde konuştu.

UŞAK'A BİR ÇİVİ ÇAKANIN KIRK YIL KÖLESİ OLMAYA RAZIYIZ
15 Temmuz'dan sonra oluşan güçlü birlik ve beraberlik olgusuna katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Dr.Aydın konuşmasını şu şeklide bitirdi ; "Biz Uşak'a katkı sağlayan herkesin Hz. Ali'nin " Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" u biz Uşak'a bir çivi çakanın kırk yıl kölesi olmaya razıyız diyerek çeviriyoruz. Dolayısıyla özellikle 15 Temmuz'dan sonra milli birlik duygusu ve bu birlik ve duygusu en çok ihtiyacımız olan şu dönemlerde ayrılıkların değil birlikteliklerin ön palan çıkarılacağı süreçlerde biz de Kent Konseyi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimizden geleni, bu güne kadar yapmaya çalıştığımız gibi bundan sonra da yapmaya gayret edeceğiz.

 
Editör: TE Bilişim