Adil Özdemir: Ramazan Bayramı'nın mağdur ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz Adil Özdemir: Ramazan Bayramı'nın mağdur ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz
USAKPORT.COM// Makine Mühendisleri Odası (MMO) Uşak Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Bayık, “Yapılan darbe girişimini en şiddetli bir şekilde kınıyor, milletimizin ve seçilenlerin yanında yer aldığımızı açıklıyoruz” dedi.Türk halkının milletin iradesinden başka hiçbir iradeyi kabul etmediğini ve etmeyeceğini gösterdiğini belirten Bayık, darbe girişimini de,  “Türk demokrasi tarihine geçen kara bir leke” olarak tanımladı.

MİLLET İRADESİNE KARŞI YAPILMIŞ GİRİŞİM KABUL EDİLEMEZ
Türk Silahlı Kuvvetleri emir komuta zinciri dışında gerçekleştirilmeye kalkışılan darbe girişimi Türk halkının demokrasiye sahip çıkmasıyla sonuçsuz kaldığını söyleyen Bayık, “Millet iradesine karsı yapılmış bu girişim asla kabul edilemez” dedi. Bayık, “Türk halkı milletin iradesinden başka hiçbir iradeyi kabul etmediğini ve etmeyeceğini göstermiştir.    Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek  bu girişimi gerçekleştiren hainleri Türk milleti hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu hainlerin devlet kurumlarından olduğu gibi, iş dünyası içinden de biran önce temizlenmesi en büyük temennimizdir. Biz  Makine Mühendisleri Odası Uşak İl Temsilciliği  olarak darbe girişimi yapanları ve bunları planlayanları lanetliyoruz. Milletimizin, demokrasimizin ve seçilmişlerimizin yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz” şeklinde tepki gösterdi.

TSK’YA TEŞEKKÜR
Açıklamasının son bölümünde, “Bu süreçte büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren başta TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerimiz olmak üzere; emniyet güçleri, yargı mensupları, medya çalışanları ve darbeye karşı duran Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Milletimiz bu sıkıntılı günleri aşacak, bu süreçten demokrasimiz daha da güçlenerek çıkacaktır. Darbeye karşı özgürlüğümüzü savunmak için canlarını feda eden asker, polis, sivil demokrasi şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar dileriz” şeklinde açıklamasına son verdi.

 
Editör: TE Bilişim