Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı
Vali Funda Kocabıyık, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle kahvaltı programında engelliler ve aileleriyle bir araya geldi.

Kahvaltı programına Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Milletvekili Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı,  İl Emniyet Müdür İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J.Albay Yalçın Baysal,  Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Peltek, kurum müdürleri, STK temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Milletvekili Özkan Yalım’ın konuşmalarının arından kürsüye gelen  Vali Funda Kocabıyık,   yaptığı konuşmada, “Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak ve onların yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, her şeyden önce insani bir görevdir. Bizler de devlet olarak, engelli vatandaşlarımıza başkalarının yardımına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdürebilme ve uygun işlerde çalışabilme imkanları yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz; bu, onların en tabii hakkıdır. Sosyal hayatta engellilere sunulan imkân ve hizmetler, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla birlikte, insana verilen değerin en belirgin göstergelerindendir.” dedi.

Engelli vatandaşlarımızın elde ettikleri başarıların Milletçe hepimizi gururlandırdığı vurgusunu yapan Vali Funda Kocabıyık sözlerini, “Sunulan tüm bu hizmetler ile engelli vatandaşlarımız, üretim ve beceri kabiliyetlerini geliştirerek eğitimden sanata, spordan kültüre büyük başarılar göstermişler ve toplum olarak bizleri her zaman gururlandırmışlardır. Engelli yurttaşlarımızın karşılarına çıkan zorluklar sadece onları ve ailelerini değil toplumun tamamını ilgilendiren bir sorundur. Bu nedenle hepimizin bu konuya azami hassasiyet göstermesi gerekir. Toplumumuzda bu bilincin yerleşmesinde büyük katkıları olan ve engellilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çaba sarf eden Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.  Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün; engelli vatandaşlarımız ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına ve onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını temenni ediyor; zorlu bir hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.” diyerek sonlandırdı. Program, Uşak Belediyesi sanat akademisi müzik topluluğu tarafından verilen müzik dinletisinin ardından Vali ve protokol üyeleri tarafından programa katılan misafirlere hediyeler verilmesi ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim