Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü Ulubey Kanyonlarına yapılan ahşap yürüyüş yolu bayramda yoğun ilgi gördü
 - Uşak'ın simgelerinden olan ve 600 yıllık geçmişe sahip Ulu Camii üç yıllık bir restorasyondan sonra Ramazan ayına cemaatiyle birlikte girdi. 
Uşak'ın eski müftüsü Fuat Altındaş Ulu Camii'nin ibadete kapatılmasını Uşak'ın kalbi atmıyor diye tasvir etmişti. Camii'nin ibadete açılmasıyla artık Uşak'ın kalbi atmaya başladı. 


Ulu Camii'nin ibadete açılışı Ramazan ayının ilk Cuma gününde Uşak Valisi Salim Demir'in de katılımı ve dualarla yapıldı. 
Cuma'dan önce cemaate vaaz veren Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir vaazında İslam dinin birlik ve beraberliğe verdiği önemi anlattı. Müslümanların başlarına gelen her musibete tek yürek olarak karşı koyması gerektiğini vurgulayan Baldemir Kudüs'teki İsrail vahşetine de duyarsız kalınmaması ve gerekli tepkinin bütün İslam alemi tarafından gösterilmesi istedi. Cuma hutbesinde de aynı konu işlendi. 



Namaz çıkışında cami avlusunda toplanan cemaate hitap eden Uşak Valisi Salim Demir bugün yapılanın açılış programı olmadığını belirtti. Vali Demir; "Ancak 600 yıllık olan Ulu Camii'nin böyle sessiz sedasız duyulmadan ibadete girmesi çok uygun düşmeyecekti" dedi. Sadece duyuru amaçlı olarak böyle bir program düzenlendiğini söyleyen Vali Demir; " Bu güzel hizmetin vücuda gelmesinde 600 yıl içersinde emeği geçen tüm hayır sahiplerine ve bu restorasyonun gerçekleştirilmesini sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimize de huzurlarınızda Uşaklılar adına şükranlarımızı sunuyorum. Camimiz yeniden hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu. Program Müftü Baldemir tarafından yapılan dua ile sona erdi. 
Editör: TE Bilişim