Uşak Belediyesi’nin eğlenceli ve eğitici projesi “Aile Atölyesi” bugün gerçekleşen açılış programı ile başladı. Proje ile pandeminin çocuklar üzerindeki olumsuz izlerinin bir nebze olsun silinmesi hedefleniyor.

Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan “Aile Atölyesi”, bugün gerçekleştirilen açılış etkinliği ile miniklere kapılarını açtı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın bizzat katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, aileler ve çocukları hazır bulundu.

Oldukça coşkulu ve animatörler eşliğinde renkli bir açılışa sahne olan projeyle buluşan çocukların neşesi görülmeye değerdi.

Pandemi dolayısıyla sosyal yaşamdan uzak kalan minikler, katıldıkları atölyelerde yeniden sosyalleşip eğitimlerine başlarken aileleri de yanlarında oldu.

Çocukların çeşitli alanlarda beceri kazanması amacıyla başlatılan ve içerisinde Boyama Atölyesi, Deneysel Çalışma Atölyesi, Robotik Kodlama Atölyesi ve Uygulamalı Beceri Atölyesi bulunan proje Atatürk Kültür Merkezi’nde bir ay süreyle faaliyet gösterecek.

Randevu Sistemi ve Yaş Sınırı Getirildi

Pandemi kuralları çerçevesinde randevu sistemiyle gerçekleştirilen Aile Atölyesi’nde, katılımcı çocukların yaş sınırı 4 ila 9 olarak belirlendi.

Öte yandan sağlık tedbirleri kapsamında çocuklara dışarıya çıkma izni verilen 13.00-16.00 saatleri arasında yapılan etkinlikler bugünden itibaren haftanın 5 günü minikleri ağırlayacak. Atölyeler toplamda 5 gün ve her hafta farklı çocukların katılımıyla ay sonuna kadar sürecek.

Çocukların Eğitimi ve Gelişimi Hedeflendi

Çocukların el becerileri kazanabileceği, deneysel çalışmalar yapabileceği, sanatsal yönlerini geliştirirken bilimsel alanda da alt yapı kazanabileceği proje sayesinde, minikler uzun zamandır özledikleri sosyal hayatla buluşturulmuş olacak.

Miniklerin bir yandan eğlenirken bir yandan da yeteneklerini keşfederek geliştireceği projenin, mahalle bazlı farklı bölgelerde de sürdürülmesi planlanıyor.

Pandemi Sonrası Renkli Etkinlikler Uşak Halkıyla Buluşacak

Özellikle çocukların pandemi nedeniyle uzun süredir okul ve sosyal hayattan uzak kaldığını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Aile Atölyesi’nin güzel bir sosyalleşmeyi beraberinde getireceğine işaret etti. Etkinliğe katılım sağlayan miniklerin ailelerine teşekkür eden Başkan Çakın, “Yakın zamanda pandeminin tamamen hayatımızdan çıkmasıyla çok daha güzel ve kalabalık etkinlikleri Uşak Belediyesi olarak çocuklarımızla ve yetişkinlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Ben çocuklarımıza eğlendikleri ve burada yapacağımız etkinliklerle yeni bilgiler ve beceriler kazandıkları bir atölye süreci diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim