Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi! Uşak'ta dün ve bugünkü hava şaşkına çevirdi!
USAKPORT.COM ÖZEL///

İZİNSİZ KULLANILMASI DURUMUNDA YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR... 

Uşak’ın doğal güzelliği olan ve kısa bir süre önce tabiat parkına dönüştürülen Taşyaran Vadisi, içine kurulan piknik alanları, seyir terası ve çay kahve içme noktalarıyla kent merkezinden ve diğer illerden yoğun bir ziyaretçi çekmeye başladı. Özellikle hafta sonu Cumartesi ve Pazar günlerinde, sıcak havadan bunalan ve burada stres atmak isteyenlerin ilgi gösterdiği Taşyaran Vadisi’ne yapılan ve doğal yapıya uygun merdiven sayesinde artık küçük yaştaki çocuklar da vadiye kadar inebiliyor ve suyun eşsiz manzarayla buluşmasına şahitlik ediyor.



Taşyaran Vadisi, özellikle fotoğraf sanatçıları tarafından sık sık karelere yansıtılıyor ve yurtiçindeki fotoğraf sergilerinde mutlaka yer buluyor. Taşyaran Vadisini eşsiz kılanın ise uzun yıllar içinde rüzgar ve suyun etkisiyle kayaların aldığı şekiller. Kimi dev bir kazanı, kimi bir uzay mekiğini ve kimi de minik adacıkları andıran dev beyaz kayaların tek dezavantajı ise mikro bir alanda kalması.



Hatta bu alanı yerinde görenler, “Burası biraz daha büyük olsa, Kapadokya’nın veya Pamukkale’nin pabucunu dama atardı” demekten kendisini alamıyor.
Güneşin kavurduğu taşların yanı başından akan serin sular, farklılıkların güzelliklerini ortaya koyuyor. Çıplak ayakla bastığınız taşın yaktığı ayaklarınızı birden suya sokabiliyor ve serinleyebiliyorsunuz.



Taşyaran Vadisi’ne tepeden bakmak ise başka bir keyif veriyor insana. Buraya Doğa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, ahşaptan seyir terasına çıkmak da biraz yürek istiyor. Çünkü merdivenlere basarken yapının sallandığını hissediyorsunuz. Ayrıca sizinle birlikte çıkan diğer ailelerin içinden mutlaka cinsin biri çıkıp, sallanmaya başlayınca, korku iyice artıyor. Bilemiyoruz ahşap seyir terasının özelliği midir bu, yoksa yanlış yapım mıdır, elbet önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır.



                Vadinin zirvesine kurulan piknik masaları ise her hafta sonları dolu dolu oluyor. Burada şehrin gürültüsü ve kirliliğinden kaçmak isteyenlerin yoğun bir şekilde yer aldığını görüyoruz. Umuyoruz ki burada piknik yapanlar, bu alanı kirletmek ve doğal doku bozulmaz. Fakat Taşyaran Vadisi’nde nehrin geçtiği alanın etrafında pet şişeler, poşetler ve atılan şişeler dikkatlerden kaçmıyor.
                Taşyaran vadisi doğa ve fotoğraf tutkunlarını her daim bekliyor…



NASIL GİDİLİR?
Taşyaran Vadisi, Uşak kent merkezine bağlı Yenişehir Köyünde bulunur. İl merkezine yaklaşık 45 km uzaklıkta bulunur. Taşyaran Vadisi’ne şahsi aracınızla tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz. 38.626833, 28.949199 Konumundan daha rahat bulabilirsiniz.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim