Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz? Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz?


Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) tarafından 2022 Aile Yılı dolayısıyla organize edilen ve Türkiye’de bir ilk olarak düzenlenen konaklamalı Evlilik Okulu’na katılan çiftler, iki gün süren eğitimlerin ardından sertifikalarını aldı. İlk etapta, nikahlarını Uşak Belediyesi’nde kıydıran toplam 10 evli çiftin ağırlandığı Evlilik Okulu’nda katılımcılara; tıbbi, dini ve psikolojik alanlar başta olmak üzere pek çok konuda eğitimler verildi.

Kayaağıl Termal Tesisleri’nde düzenlenen sertifika törenine; Uşak Valisi Funda Kocabıyık, TBMM İstihbarat Komisyonu Başkanı ve Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Banaz Kaymakamı Musa Aydemir, Uşak İl Müftüsü Kazım Güzel, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas ve Uşak Belediye Meclis Üyesi İlknur Ertuğrul katıldı.

Etkinlik kapsamında hafta sonu boyunca tesislerde ağırlanan çiftler, programın ilk gününde psikoloji temalı eğitimler aldı. Etkinliğe gönüllü eğitimci olarak katılan GSM Aile Psikolojik Danışmanlığı Merkezi’nden Psikolog Elif Şanlı, evlilikte psikoloji konusunu ele aldı. Eğitimin ilk gününde ayrıca; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile Eğitim Programı Koordinatörü Erol Sağlan da aile içi eğitim konusunun işlendiği bir ders anlattı.

Genç Çiftlere Sürpriz Ziyaret
İlk günün tamamlanmasının ardından, akşam yemeğinde tekrar bir araya gelen çiftler, burada bir sürprizle karşılaştı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, Belediye Meclis Üyesi İlknur Ertuğrul ve Yazar Alişan Kapaklıkaya ile birlikte etkinliğin yürütüldüğü Kayaağıl Termal’e geldi. Katılımcılar ve protokol üyeleri burada sohbet ettikten sonra, küçük bir eğlence programı düzenlendi. Katılımcılar karaoke yaparak, gönüllerince eğlendi. Etkinliğin ardından ailelere sürpriz hediyeler de verildi.

Etkinliğin son gününde ise Uşak Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Pehlivan ve Vaiz Cihangir Işık tarafından, evlilik ve din temalı bir eğitim verildi. Daha sonra Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Betül İlbey ve Hemşire Nesrin Kundak tarafından, evlilikte sağlık ve doğum sonrası muhtemel tıbbi reaksiyonlar anlatıldı.
 
“Aile Her Şeyin Temeli”
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2022 Yılı’nın Aile Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, “Bizler de UKAMER ile birlikte bir evlilik okulu etkinliği organize ettik. İlimizdeki Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki arkadaşlarımız; kendilerine uzun, hayırlı, bereketli bir evlilik geçirmeleri için çeşitli eğitimler de verdiler. Bu vesileyle genç çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum. Güzel bir evlilik hayatlarının olmasını temenni ediyorum. Gerçekten aile her şeyin temeli. Biz de belediyemizce, hem evli çiftlerimizi daha fazla bilinçlendirmek hem de bunu keyifli hale getirebilmek için böyle bir kamp programı tertip ettik. Valiliğimizce ilan edilen Aile Yılı dolayısıyla ailelerimize yönelik etkinliklerimizi sıklaştıracağız ve evlilik okulu etkinliğimizin de faaliyetlerini sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çiftlere katılım sertifikalarını ve hediyelerini takdim eden protokol üyeleri, burada çiftlerle bir süre daha sohbet etti. Kent Orkestrası üyelerinden oluşan bir ekibin seslendirdiği parçalar eşliğinde gönüllerince eğlenen çiftler, evlilik hakkında edindikleri yeni bilgi ve doktrinlerle birlikte evlerine uğurlandı.

“Öncü Olacaksınız”
Gerçekleştirilen eğitimlerin ardından sıra, katılımcı çiftlere sertifika verilmesine geldi. Sertifika töreninde bir açılış konuşması yapan TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı ve Uşak Milletvekili Mehmet Altay, ilgili projenin yürütücülerine teşekkür ederek, “Kimi insanların bu tür organizasyonlara tereddütle yaklaştığı bu dönemde, bu programın ilk katılımcıları olarak toplum önünde birer öğretici de oldunuz. Çevrenizdeki evli çiftlerin yaşadığı sorunlara, burada edindiğiniz bilgilerle belki bir çözüm getirebileceksiniz” ifadelerini kullandı.

“Toplumu Aydınlatma Görevi İle Hareket Ediyoruz”
Uşak Valisi Funda Kocabıyık ise eğitimin ailede başladığını anlatarak, “Aslında günümüzün insanı yalnız. Biriyle birlikte olmak; sadece yanınızda bulunması demek değil, ruhunuza dokunabilmesi. Birliktelikler de öyle anlamlı hale geliyor. Günümüzde iletişimsizlik başta olmak üzere, sorumluluklar unutuluyor. İlgisizlik, ihmal, bilgi ve bilinç düzeyinin düşüklüğü gibi sebeplerle aile içinde birçok sorun yaşandığı da biliniyor. Toplumu aydınlatma görevi ile sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden bizler, ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususlarında toplumsal farkındalık oluşturarak, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı ailelerin var olması için çalışmalarımızı yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Tüm Çiftlere Tavsiye Ederim”
Evlilik Okulu’nun ilk katılımcılarından olan Öngel çifti, okulu herkese tavsiye ettiklerini belirterek, “Pek çok önemli konuda, alanında uzman kişiler gelip burada eğitimler verdiler. Tüm evli çiftlere burayı tavsiye ederim” diye konuştu.

Başkan Çakın’a Teşekkür
Etkinliğe katılan bir diğer çift olan Doğan Ailesi de “Program gerçekten çok güzeldi. İçeriği olsun, başkanlarımızın gelip bizlerle ilgilenmesi çok güzeldi. Eğitimler de özellikle bizim gibi yeni evli çiftler için çok faydalıydı. Organizasyon için Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Kayıtlar Devam Ediyor
Çok sayıda yeni dostluğun kurulduğu ve ailesel bağların güçlendiği Evlilik Okulu’na katılım ve kayıtlar devam ediyor. Nikahı Uşak Belediyesi tarafından kıyılmış ve Evlilik Okulu’na katılmak isteyen çiftler, mesai saatleri içerisinde 0 534 792 12 00 numaralı telefonu arayarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Editör: TE Bilişim