Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı

Ülkemizde ve Uşak’ta her geçen gün artan nüfus ve trafik yoğunluğu, insanların günlük yaşamını olumsuz yönde etkiliyor. Yerel yönetimler her ne kadar farklı çözüm yollarına başvursa da bu konu tam anlamıyla çözülmüş durumda değil.  Trafikteki araçlarda bakıldığında genelde otomobillerde her araçta bir kişi seyahat ediyor.  Kentimiz motorlu araçlar dışında ulaşım açısından ve coğrafi bakımdan bisiklet kullanımına uygun bir kent. Uşak Belediyesi bu konuda Atapark civarına ve üniversite güzergahına bisiklet yolu yaparak vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etti.
Dünyada artan obezite insanlarda çeşitli sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Uzmanlar obeziteye karşı en etkili çözümün gün içinde daha fazla hareket etme olduğu görüşünde.
Uşak Atatürk Anadolu Lisesi de bu konuya dikkat çekmek için “Trafik Yoğunluğunu Azaltmak ve Sağlıklı Yaşam İçin Bir Pedalda Sen Çevir” projesi hazırladı. Proje hakkında okul müdürü Yasin Savaş, şu bilgileri verdi: “Okulumuz ulaşım açısından şehir merkezinde olması sebebiyle şehrin her tarafına eşit mesafedir. Bu da öğrencilerimizin okula geliş ve gidişlerinde araç yerine bisiklet kullanarak hem doğa, hem kentin trafiğine hem de sağlıklarına olumlu yönde katkı yapacağını amaçlamaktayız”.
Proje danışmanı olan okul öğretmenlerinden Kazım Dönmez ise “Avrupa ülkelerinde kent merkezlerinde bisiklet kullanımının yoğun olduğu, bisiklet park edecek yerin bulunmadığı, bisikletin bir kültür göstergesi olduğu görülmektedir. Ülkemizde kent içi trafiği rahatlamanın ve gençlere sağlıklı bir hayat sürdürmelerine katkı yapmanın güzel bir yolu, onlara bisiklet kullanma alışkanlığının kazandırılmasıdır. Bisiklet kullanımı, dünyanın ortak sorunu haline gelmeye başlayan obezite içinde güzel bir çözüm olabilir.   Uşak’taki kurumların da bu konuyla ilgilendikleri, Uşak Belediyesi katkılarıyla 22 Nisan 2018 Pazar günü saat 11:00 -13:00’da “Bisiklet şenliği” temasıyla Uşak üniversitesi ve Atapark arasında bisiklet turu düzenleyeceğini değerli Uşak halkına hatırlatmak istedik” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim