Uşak’ta meslek lisesi öğretmenleri, koronavirüs salgını döneminde, ürettikleri maske ve dezenfektanlarla, kurum ve kuruluşlara destek veriyor.

Bu kapsamda, TOBB  Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Uşak OSB Mesleki ve Teknik Lisesi’nde üretimi yapılan; dezenfektan ve maske üretimi çalışmalarına Uşak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri de yoğun bir şekilde katkı sağlıyor.

         Gönüllü olarak maske ve dezenfektan yapımı için çalışan öğretmenler, günlük 6 bin litre dezenfektan ve 2 bin adet de medikal maske üretiyorlar.

         Uşak Valiliği’nin himayesi, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ve Uşak OSB’nin destekleri ve 4 eğitim kurumunda görev yapan gönüllü öğretmenlerin emekleriyle elde edilen maske ve dezenfektan, ihtiyaç duyulan kurum ve kuruluşlara olarak veriliyor.

         Uşak OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretilen, medikal maskeler, ultraviyole ışık yöntemi ile sterilize ediliyor ve hijyen koşullarına göre el değmeden paketlenerek, ihtiyaç duyan vatandaşlara da ulaştırılıyor.

Uşak'ta 80 TL'ye kıymalı pide, çorba, su, çay, hurma ve köz biber ile patlıcanlı iftar menüsü Uşak'ta 80 TL'ye kıymalı pide, çorba, su, çay, hurma ve köz biber ile patlıcanlı iftar menüsü

         TOBB  Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde imal edilen dezenfektan da, düzenli bir şekilde ambalajlanıyor ve kamu kurumlarının ihtiyaçlarını gideriyor.

         Koronavirüs döneminde, gönüllü olarak çalışan öğretmenlerin çalışmalarını ilerleyen günlerde de devam ettirecekleri ifade ediliyor.

Editör: TE Bilişim