Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı
Uşak Belediyesi’nin her yıl İsmetpaşa Caddesi’nde verdiği geleneksel “Milli Birlik ve Kardeşlik İftarı”, 4’üncü kez gerçekleşti. 30 Mart 2014 tarihinde göreve gelen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başlattığı ve milli birlik ve kardeşlik temalı iftar yemeğine bu yıl, on binlerce vatandaş katıldı. Tiritoğlu Parkı’nın başladığı noktadan Uşak Belediye binasına kadar kurulan iftar sofraları, vatandaş tarafından dolduruldu ve yeni gelenlerin oruçlarını açması için halkın bir bölümü cadde üzerindeki lokanta ve restoranlara yönlendirildi.



                Milli birlik ve kardeşlik iftarı öncesinde eşi Halime Cahan ile vatandaşla sohbet eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, halkın talep ve beklentilerini de dinledi. İftar yemeğine; AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, milletvekili adayları İsmail Güneş ve Mert Şişman, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın, MHP Milletvekili adayı Muhterem Kuruçay ve kurum temsilcileri de katıldı.



“HAYAL DENEN KENT PARK, YIL SONUNDA BÜYÜK ORANDA BİTECEK” 
Vatandaşa hitaben bir konuşma yapan Başkan Cahan, kentte yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Cahan, kent parkla ilgili bilgi verdi. Başkan Cahan, “Milli birlik ve kardeşlik iftarını birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4 yıl oldu ve Uşak’ta çok ciddi hizmetler yaptık ve aradaki fark dikkat çekiyor. 3 battı çıktımız, lale figürlü aydınlatmalarımızla, kentsel dönüşümle ve diğer projelerimizle Uşak’a geliştirmeye devam ediyoruz.  Uşak Valiliği’nin yanında kimsenin olmaz dediği ve hayal dediği kent meydanı projemizi hayata geçiriyoruz ve yıl sonunda büyük oranda tamamlayacağız. Burada çocuklarınızla birlikte piknik yapma imkanınız olacak. Bugüne kadar Uşak’ın yanında her daim Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve bakanlarımıza ve önemlisi siz milletimize teşekkür ediyorum” dedi.



8 YILDIR AMATÖRLE OLAN UŞAKSPOR, ARTIK 2’İNCİ LİG’DE
“8 yıldır amatör olan Uşakspor’u önce 3. lige ve şimdide 2. Lig’e çıkardık. Ata sporumuz ciridi en üst düzeye çıkardık” diyen Başkan Cahan, şöyle söyledi: “Garibana ve yoksula bugüne kadar hep yardımcı olduk ve bundan sonra da yardımcı olmaya devam edeceğiz.  Yunus Emre’nin dörtlüğünü kendimize şiar edindik. Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun eli gönüllerdir ve gönüller yapmaya geldik. Gönül soframıza hoş geldiniz.”



MEHMET ALTAY: BİZİ BİR ARAYA GETİREN UŞAK BELEDİYE BAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI ARZ EDİYORUZ
Başkan Cahan’ın ardından söz alan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “Birlik iftarı içinde, Uşak’ın her noktasından gelerek aynı çorbaya kaşık sallıyoruz. Bugün ülkemizin her şeyden çok milli birlik ve dirliğe ihtiyacı var. Bu mübarek günde bu programlar bu birliği ve dirliği en üst seviyeye çıkaran organizasyonlar. Ramazan ayının birlikteliğini hep birlikte yaşamış oluyoruz. Bizleri bugüne taşıyan Cenab-ı Hak bizleri Ramazan bayramına taşısın. Bugün bizleri burada toplayan ve organizasyonu yapan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz ve şükranlarımızı arz ediyoruz.  24 Haziran seçimlerine kadar devletimiz ve milletimiz için mücadele eden, ülkemizde bir çok ilki hayata geçiren Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakı için sizlerden destek talep ediyorum” dedi.



                Bir diğer AK Parti Uşak Milletvekili adayı İsmail Güneş de, “Birlikte olduğumuz için Allah’a şükür ediyoruz. Bizi bir arada tutan vatan ve millet sevgisi. Bizler bu sevginin sürmesi ve vatanımızın bölünmemesi için hep yan yana olacağız. Vatan üzerindeki emperyal güçlere asla izin vermeyeceğiz. 24 Haziran’da herkesin bir hesabı var, ama Allah’ın da bir hesabı var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için sizlerden güçlü bir destek istiyoruz. Bu etkinlik için başta Belediye Başkanımıza, emeği geçenlere ve Uşak halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Ezanın okunmasıyla birlikte  on binlerce vatandaş aynı anda iftar açtı. Yemekte; kırmızı et, pilav, keşkek, çorba, helva, salata, ayran ve karpuz ikram edildi. Ayrıca kum sanatı, semazen ve diğer gösterilerle iftar yemeği taçlandırıldı. 
 
Editör: TE Bilişim