Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, tiyatro festivali ve 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından, "Pardon  Çok Tuhaf Soruşturma" isimli tiyatro oyunu izledi. Cahan, "Bu mekanları insanın nefesi yaşatır. Bizler Uşak halkına güzel etkinlikler sunmak için yoğun bir çalışma yapıyoruz" dedi
 
USAKPORT.COM// Uşak Belediyesi'nin bu yıl birincisini gerçekleştirdiği tiyatro festivali ve 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından, "Pardon  Çok Tuhaf Soruşturma" isimli tiyatro oyunu sahnelendi Oyundan önce Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, festivalde emeği geçenlere ödüllerini takdim etti ve kısa bir konuşma yaptı. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz ve Hakan Uludağ'ın da katıldığı etkinliğe vatandaşın ilgisi yoğundu. Oturacak yerin kalmadığı salonda, tabureler ve merdiven basamaklarına da seyirci alındı. Oyun öncesinde bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Bu yıl ilk defa tiyatro festivali organize ettik ve kendi oyuncularımız tarafından oyunlar sahnelenmeye başlandı. Sanatsal faaliyetlerde kenti ileriye götürmek üzere, ekiplerimiz çok farklı etkinlikler yapıyor. Kültür Merkezi'nin sürekli dolu olması ve burada çeşitli faaliyetlerin gerçekleşmesi, bizlere manevi anlamda güç veriyor" dedi.



BU MEKANLARI İNSANIN NEFESİ YAŞATIR
Kültür Merkezi'nin içinde tiyatro, konser, konferans ve farklı etkinliklerin yapılmasının önemli olduğunu belirten Başkan Cahan, "Burada hiçbir etkinlik yapılmadığını düşünün. Sadece boş koltukların bulunduğu ve kuru bir binadan başka hiçbir şey olmaz. Burayı yaşatan, insanın nefesidir. Bu anlayışla her gün buraya ses veriyoruz ve gelecek kuşaklara anlatılacak farklı etkinliklere imza atıyoruz. Bu noktada Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ekibimiz, çok yoğun bir tempoyla çalışıyor ve önümüzdeki günler için de güzel faaliyetler planladılar. Uşak halkına fayda sağlayacak çalışmalarımız sürecek" dedi.



FESTİVAL BU OYUNLA NOKTALANDI
Öte yandan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından, "Pardon  Çok Tuhaf Soruşturma" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.  Festivalin son oyunu olan, Pardon Çok Tuhaf Soruşturma'yla kapanış da yapıldı. Uşak Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen tiyatro festivaline, Bartın'dan Amasra Sanat, Balıkesir Sanat Merkezi, İstanbul'dan Çizgi Kukla Tiyatrosu ve Yenilmez Sanat Tiyatrosu, Denizli Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Kocaeli'nden Sırf Tiyatro ve Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekipleri katıldı. Geçtiğimiz hafta Cuma gününden bu yana, çocuk, komedi, dram ve trajedi alanında farklı oyunlar sahnelendi. Festivalin önümüzdeki yıl ikinci kez yapılması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim