Uşak'ta son dönemlerde belediye denetimli halk otobüslerinde yaşlılara kötü muamele yapıldığına dair haberlerin ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, bir açıklama yaparak, şoförleri ve hat sahiplerini uyardı. Başkan Yardımcısı Uğur, "Bu konuyla ilgili manüplasyon yapılmak isteniyor. Yaşlılarımıza hürmet etmeyenler hakkında ağır cezalar uygulayacağız” dedi.

    Konuyla ilgili usak.bel.tr üzerinde basına ve kamuoyuna yazılı bir açıklama yapan Uğur, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ulaşımdan ücretsiz yararlanmalarının yasalarla güvence altına alındığını ve hat sahiplerinin mali kaybının önüne geçilmesi için aylık 600'er TL ödeme yapıldığını kaydetti.

Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı

    Son dönemlerde yaşlıların ulaşımının sağlanmasıyla ilgili algı yönetimi ve manipülasyon yapılmak istendiğini kaydeden Uğur, "Hükümetimizin yaşlılara ve engellilere yönelik destekleri arasında yer alan ücretsiz ulaşım, bazı kesimlerce suiistimal edilmek isteniyor.  Yaşlılarımız devletimizin verdiği güvence ile ücretsiz olarak taşınıyor. Otobüs hattı sahiplerinin maddi kaybı söz konusu değil ve yasaya uymayanlara bu konuda ceza yazma yetkimiz var. Bazı otobüs şoförlerinin yasa aksine davrandığına dair şikayetler de yer alıyor. Kameralar üzerinden takiple, yasayı çiğneyenlere ceza verilecektir. Yaşlılarımızı güvenle taşımak, sadece devletin değil, herkesin sorumluluğudur" dedi.

Editör: TE Bilişim