Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı Göynükören Köyü İlkokulu Müdürü Bayram Dağ, öğrencileri için 23 Nisan'da zeybek oynadı
Kurtuluş Savaşı yıllarında, Yunan işgaline karşı yoğun bir direniş sergileyen Uşak’ta, o dönemden kalma Yunan top arabası, Kent Tarihi Müzesi’nde sergilenmeye başlandı. Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi ekipleri, Ulubey’in köyü olan Avgan Muhtarlığı’ndaki tarihi Yunan top arabasını, titiz bir çalışma sonucu kent merkezine getirdi. 



Güvdesi zaman içinde yok alan sadece tekerlekleri kalan ve 1922’den kalma top arabası, Uşak Tanıtım Kültür ve Kültür Gönüllüleri Derneği üyelerinin yaptığı çalışmalar sonunda, gün yüzüne çıktı. Sonrasında Avgan Muhtarlığı’nda sergilenen tarihi top arabasının daha fazla kitle ve kenti ziyaret eden turistler tarafından görülmesi için Uşak Kent Tarihi Müzesi’ne nakli için çalışma başlatıldı. Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu ve Avgan Muhtarı Mümin Bayar’ın destekleriyle, eserin bağışı ve nakli gerçekleştirildi.

Uşak Kent Tarihi Müzesi’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, söz konusu eserin tarihi bir gerçekliğin bir kez daha hatırlanması için önem taşıdığını kaydetti. Kurtuluş Savaşı yıllarının Türkiye’nin temellerinin atıldığı bir dönem olduğunu dile getiren Zeynep Ceylaner, “Atalarımız bu toprakları işgalden büyük bir emek ve özveriyle kurtardı. Bizler de bu memleketin nasıl bugünlere geldiğini, tarihsel değerlerle ifade etmek için belediyemize bağlı Kent Tarihi Müzemize yeni bir eser kazandırdık. Önceleri Avgan’da bulanan 1922 yapımı, Yunan top arabası, artık Kent Tarihi Müzesi’nde sergileniyor. Eserin muhafazası ve gelecek nesillere aktarımı için titiz bir çalışma yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı müzemize bekliyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilişim