Uşak’ta antika eşya sevenler, tarihi Bedesten Çarşısında, yaptıkları antika ve nostaljik eşya mezatından elde ettiği geliri, Uşşak Aşevi’ne ve maddi anlamda zorluk çeken üniversite öğrencileri için ayırdı. Uşak’ta kültürel mirasın korunması, antika ürünlerin nesilden nesile aktarımı ve sosyal sorumluluk düşüncesiyle kurulan Uşak Antika Sevenler Derneği, tarihi Bedesten Çarşısında, dün akşam saat 20.30 ile 24.00 arasında bir mezat programı yaptı. Programa, Uşak’ın yanı sıra; Ayfonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir gibi çevre illerden de antika severler ve koleksiyoncular katıldı.  Saat, oyuncak, tablo, kitap, nostaljik radyo ve kaset çalar, küçük mobilya, biblo ve elektronik aletler, belirlenen fiyatlarla açık artırmaya sunuldu. Mezata katılanlar, nostaljik ve antika ürünleri satın aldılar ve keyifli bir akşam geçirdiler.

MEZATIN GELİRLERİ UŞŞAK AŞEVİNE VE İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE VERİLECEK
Mezatta satılan ürünlerde yüzde 10 oranında alıcıdan ve satıcıdan komisyon alındı. Bu komisyon bedellerinin dernek yönetimi tarafından, Uşşak Aşevine ve ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlanacağı ifade edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Antika Sevenler Derneği Başkanı İbrahim Efe, güzel bir etkinlik düzenlediklerini ve bunun devamının geleceğini ifade etti. Antikaya meraklı olanların kentte bu tip etkinlikleri kaçırmamasını isteyen Efe, “Uşak’ta bu tip organizasyonların eksikliğini yaşıyorduk. Daha birkaç kez yapıldı ama istikrarlı olarak, bu iş devam etmedi. İsteğimiz bu mezatların düzenli hale gelmesi ve buraya gelen vatandaşlarımızın keyifli anlar yaşamasıdır. Biz, bu işe gönül veren bir grup arkadaşla bu işe başladık ve bunda sonra 2 hafta süreyle mezatlarımızı yapmayı planlıyoruz. Mezatla elde edilen gelirler, ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlanacak ve ilimizde yoksulun ve ihtiyaç sahibinin her zaman yanında olan Uşşak Aşevi’ne verilecek” dedi.

HER BÜTÇEYE GÖRE ÜRÜN VAR
“Güzel bir gece geçirmek, ilgi duyduğu bir ürünü uygun fiyata almak ve bu sayede ihtiyaç sahiplerine destek çıkmak isteyenlerin gelebileceği  bu etkinliklerimiz, her gelir grubuna yöneliktir” diyen Başkan İbrahim Efe, şöyle konuştu: “Buradaki eşyaların çeşidi çok fazla. Oyuncak grubunda dahi arabası, pelüş ayısı, bebeği, uçağı ve aklınıza gelecek her türlü çocuk gereci olabiliyor. Ya da kitaptan tutun, yağlı boya tabloya, dekorasyon ürünlerine, kaleme, el fenerine ve fiskos masasına kadar nostaljik eşyalar yer alabiliyor. Sadece köstekli cep saatinin 10 çeşidi satışa çıkarılıyor. Anlayacağınız her türlü gelir grubu buradan istediği bir eşyayı alabilir. Önemli olan eşya alıp almamak da değil, böyle bir zorunluluk da yok. İşin daha da güzel yönü, buraya gelenlerin hiçbiri mezat bitene kadar telefonlara gömülmüyorlar, sosyal medyada değil sosyal hayatın içinde var olduklarını hissediyorlar”. Dernek Başkanı İbrahim Efe, organizasyonun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin! Uşak’ın yeni keşfedilen cenneti için önemli bir talep! Milli Park ilan edilsin!

ARKEOLOG İSA AYDOĞDU: HİÇBİR MEZATI KAÇIRMAMAYA ÇALIŞIYORUM
Mezatta Ferdi Tayfur’un eski taş plağını, antika bir radyoyu, el fenerini ve bazı antika ürünleri satın alan arkeolog İsa Aydoğdu, “Bu etkinliği yapan tüm dernek üyelerine ve çevre illerden katılanlara teşekkür ederim. Çünkü bu iş maddiyat işi değil, gönül verme işidir. Hiçbir gelir beklemeden, Eskişehir’den veya Afyonkarahisar’dan buraya kadar çıkın gelen alıcı ve satıcıların olduğunu gördüm. Bütçem yettiği oranda ve ilgi alanım dahilinde, nostaljik eşya satın almaya çalıştım. Gelirin sosyal sorumluluk için ayrılıyor olması, ben ve benim gibi bu etkinliğe katılanları mutlu ve memnun ediyor. Bu tip faaliyetlere ilimizde ihtiyaç vardı ve bunun hayata geçirilmesi ayrı bir anlam taşımaktadır. Burada sosyalleşiyoruz, çok farklı eşyalar görüyoruz ve koleksiyonumuzu genişletiyoruz. Bir sonraki mezatta da mutlaka katılmaya çalışacağım” dedi. Mesleği gereği tarihi ve antika eşyalara ayrı bir önem verdiğinin altını çizen Aydoğdu, “Bu etkinliklere daha fazla katılım olmalı ve kültürel mirasımız nesilden nesile aktarılmalıdır” ifadelerini kullandı. ALİ ARASLI///

Editör: TE Bilişim