Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kentteki göletlere 97 bin adet yavru sazan bıraktı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, Göğem, Çukurağıl, Baltalı, Kızılhisar, Kuşdemir, Alahabalı, Dereköy, Güneyköy, Erice ve Uzunoluk göletlerine törenle yavru sazan bırakıldı. Ekipler, en fazla yavru sazanı, yaklaşık 30 bin adetle Göğem’e bıraktılar.


Göletlerdeki balık populasyonunun bitmemesi ve süreklilik kazanması için yapılan çalışma hakkında bilgi veren Uşak İl Tarım ve Orman Müdürü Ertan Keleş, “Bakanlığımızca uygulanmakta olan, "İç su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi'' çerçevesinde, mevcut populasyonun korunması ve devamlılığının sağlanması, yeni açılan kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi amacıyla göl, gölet ve akarsular balıklandırılmaktadır” dedi.

Uşak’taki göletlere son 5 yılda yaklaşık olarak 430 bin adet pullu sazan yavrusu bıraktıklarını dile getiren Ertan Keleş, yavru balıkların, yılda 5 milyon kapasiteli üretim yapan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitü Müdürlüğü Kepez Birimi'nden temin edildiğini kaydetti. 

Yavru sazan bırakımı için düzenlenen törene, Uşak Tarım ve Orman İl Müdürü Ertan Keleş, HAKOP Başkanı Himmet Özdemir, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cihat Ceylan,  muhtarlar ve kurum personeli katıldı.

Adil Özdemir: Ramazan Bayramı'nın mağdur ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz Adil Özdemir: Ramazan Bayramı'nın mağdur ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz

Editör: TE Bilişim