ALİ ARASLI/// 
Uşak Belediyesi’nde temizlik personeli olarak çalışan Arif Çiftçi (57), temizlik yaptığı cadde ve sokaklardaki çöplere atılan ekmekleri toplayarak, sokak hayvanlarının besin ihtiyacını karşılamasına yardımcı oluyor. 

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri’nde süpürge personeli olarak görev yapan ve bir süre kolon kanseri tedavisi gören Arif Çiftçi, Özdemir Mahallesi ve Mende Pazarı civarında görev yapıyor. Günlük ortalama 1 ila 4 market poşetini, çöpe atılan ekmekler ve sokak hayvanlarının yiyebileceği yemek artıklarıyla dolduruyor. İşini severek yaptığını ve sokak hayvanlarını çok sevdiğini belirten Arif Çiftçi, topladığı ekmekleri her gün, Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün himayesinde olan, hayvan barınağına teslim ediyor. 


Kasım 2019’dan bu yana Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan Arif Çiftçi, “Sokak hayvanları, Cenab-ı Allah’ın bize bir emaneti ve onlara toplum olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Belediyemizin kurmuş olduğu hayvan barınağında, düzenli olarak bakımı yapılan köpekler yer alıyor ve beslenme noktasında, ben de üzerime düşen görevler olduğunu düşündüm. Zaten sokakları temizliyorum ve bu sırada yol kenarında veya çöplüklerin içinde atık yiyecekler olduğunu görüyorum. Bunları alıp direk çöpe atmaktansa, sokak hayvanlarına besin olarak geri dönmelerini sağlamayı kendime bir vazife gibi gördüm. Bu sayede hem atık gıdaların yayacağı bakterilerin de önüne geçmiş olduğumu düşünüyorum” dedi.

Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir Adil Özdemir: Çocuklarımızı ulusal egemenlik bilincine sahip çıkacak şekilde yetiştirmek görevimizdir

"ALLAH BANA GÜÇ VERDİĞİ MÜDDETÇE, CAN DOSTLARIMIZA DESTEK VERECEĞİM"
2009 yılında kolon kanseri ameliyatı olduğunu ve kemoterapi gördüğü 4 yıllık dönemde malulen emeklilik hak ettiğini kaydeden Arif Çiftçi, şöyle konuştu: “Hastalığımla ilgili süreç bittiği için emeklilik sürem doldu ve sonraki yıllarda, ormanda yevmiye usulü çalışmaya başladım. Bir dönem İŞKUR sayesinde, belediyemizin park ve bahçeler biriminde görev yaptım ve Cenab-ı Allah bana burada çalışmayı nasip etti. İnsan, yaşadığı topluma ve çevresine azami ölçüde yararlı olmalı diye düşünüyorum.  Mesaime zarar vermeden yaptığım bu çalışmamı, gönüllülük esasına göre ve hiçbir karşılık beklemeden gerçekleştiriyorum. Vatandaşlarımızın artık yiyecekleri ve bayat ekmekleri çöpe atmak yerine, sokak hayvanlarının yiyebileceği şekle getirip, can dostlarımızla paylaşmalarını temenni ediyorum. Allah bana güç verdiği müddetçe, çalışmaya ve sokak hayvanlarına destek olmaya devam edeceğim. Ben, hem yaptığı işi, hem de canlıları seviyorum”. 

Editör: TE Bilişim