Örencik Termal neden harabe gibi, neden çivi çakılamıyor? Örencik Termal neden harabe gibi, neden çivi çakılamıyor?
 Uşak’ın doğal ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla kurulan, Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği hazırladığı AB projesi ile Uşak’ı Avrupa’ya tanıtmayı hedefliyor. Uşak’ta kültürel ve doğal mirasın sesi olma ve bu değerler üzerinden Uşak ilinin tanınırlığını artırma iddiasıyla organize olmuş Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği projelerine Avrupa Birliği  fonlarından kaynak  alarak devam etmek istiyor.

DERNEKLERİN TECRÜBE PAYLAŞIMI AMAÇLANIYOR

AB’nin Türkiye’de sivil toplumun gelişimine yönelik iki inisiyatifi; TACSO ve Türkiye ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) ‘nin açıkladığı proje hibe duyurusuna dernek Başkan Yardımcısı Ömer Aşçı bir proje yazarak başvurdu. TACSO ve Türkiye ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM)’nin desteklediği proje aynı alanda ulusal ölçekte faaliyet gösteren bir STK ile yerel ölçekte faaliyet gösteren bir STKA nın bir araya gelerek tecrübe paylaşımı, eğitim ve işbirliği kapasitelerinin artırılmasını amaçlamakta. Proje ortağı olarak İstanbul merkezli ulusal ölçekte faaliyet gösteren KÜMİD(Kültürel Mirasın Dostları Derneği) Başkanı Saadet Güner ile iletişime geçilerek mutabakata varıldı. 14-15 Ocak 2015 tarihi itibariyle bir araya gelen taraflar Kadıköy Dila Hotel’de  yapılan toplantı ile bir araya geldi. Derneğin katılımcı listesinde Başkan Doç.Dr. Murat Öntuğ , Bşk.Yard.Ömer Aşçı, Sayman A.Ceyhan Bitik, Sekreter Ünsal Özkır ve yönetim kurulu üyeleri  Alp Arslan Dur, Taylan Ramazan yer aldı.

KÜLTÜREL MİRAS KONUSUNDA FARKINDALIK YARATILMAK İSTENİYOR

Kültürel Miras konusunda farkındalık oluşturulması, sivil insiyatifin rolü ve savunuculuk konularında Tasco eğitmeni Demokratik Katılım Projesi koordinatörü Özgür TEK’in anlatımına tarafların tecrübe paylaşımlarıyla  zenginleştirdiği eğitim restorasyon ve konservasyon alanında ülkemizin gururu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına KUDEP (Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuarına yapılan teknik geziyle sonlandı. Toplantıya gözlemci olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İstanbul Arkeoloji Müzeleri Genel Koordinatörü Köyüm Özyüksel katıldı.

ÖNTUĞ; “UŞAK’IN KÜLTÜREL MİRASINI EVRENSELLEŞTİRECEĞİZ”

Uşak Tanıtım ve Kültür Gönüllüleri Derneği Başkanı Doç. Dr. M. Murat Öntuğ, “Dernek olarak ulaşmak istediğimiz hedeflere, fon kaynaklarının proje hibelerinden yararlanmak suretiyle devam edeceğiz. Katıldığımız bu proje dernek mensuplarımıza kültürel doğal mirasın sahiplenilmesi ve korunması noktasında oluşturulacak savunma planları konusunda evrensel doğruları öğretme ve ulusal organizasyonlara eklemlenerek ortak proje oluşturma konusunda önemli bir katkı yapmıştır.”ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim