Uşak'ta bugün açılan Çocuk Kent'e bedava servis kaldırılıyor Uşak'ta bugün açılan Çocuk Kent'e bedava servis kaldırılıyor
Uşak Valisi Salim Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, usak.gov.tr üzerinden basına ve kamuoyuna bir açıklama yaptı. Uşak Valisi Salim Demir, açıklamasında, “İnsanlık dışı bir zihniyetin ürünü olan, kadına uygulanan ayrımcılık, dışlama, şiddet ve hak ihlalleri onaylanacak yaklaşımlar değildir. Ülkemizde yaşanan bu türlü ihlallerin önüne geçmek amacıyla yasal düzenlemeler yapılmaya devam etmektedir. Bu bilinçle ülkemizde güçlü bir kamuoyu oluşturulmuştur. Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, basın yayın organları, kadın haklarının korunmasına büyük destek vermektedir” diye konuştu. Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Valiliği’nin resmi internet sitesi usak.gov.tr adresi üzerinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Uşak Valisi Salim Demir, “Dünyada çeşitli ülkelerde, toplum içerisinde önemli bir role sahip olan kadınlar, bugün sahip oldukları ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alandaki hakları kazanmak için önemli bir mücadele vermişlerdir. Bu mücadelenin başlangıcı olarak kabul edilen 8 Mart her yıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sürekli gelişen ve hızla büyüyen bir ülkedir. Bizi pek çok ülkeden farklı kılan aile kavramına yüklediğimiz özel önemdir. Aileyi oluşturan anne ve baba toplumun çekirdeğini oluşturmakta, evlatlarımız aile ortamında ilk eğitimlerini almakta, sevgi ve şefkatle büyümektedirler. Büyük ve güçlü aile büyük ve güçlü Türkiye’nin teminatıdır. Bu sebeple özellikle kadınımıza ailenin korunmasında önemli görevler düşmektedir” dedi. 

“Batı toplumlarından farklı düşünen ve farklı anlayışlara sahip Türk milleti zaten İslam inancının prensipleri gereği kadını baş tacı yapmış, cenneti anaların ayakları altına sermiştir” diyen Uşak Valisi Salim Demir, şöyle devam etti: “Kadın bizim kültürümüzde zaten çok kıymetlidir. Ancak manevi değerlerini kaybetmiş, inancı zedelenmiş kişilerin sebep olduğu bazı üzücü vakalar maalesef hepimizi derinden yaralamaktadır. Kadın erkek ilişkilerinde, aile ortamında veya toplumsal hayatta sevginin, hoşgörünün ve karşılıklı anlayışın hakim olmasını, büyük ve güçlü bir medeniyete ilişkin kökleri bulunan aziz vatandaşlarımız bu konuda da eksikliklerini gidereceğine inanıyorum. Bununla birlikte sağlıklı bir toplumsal yapının sürdürülmesi sürecinde kadınıyla erkeğiyle her vatandaşa önemli görevler düşmektedir. Aynı işi yapan aynı kişiler emeklerinin karşılığını aynı şekilde almalıdırlar. Ülkemizde de bu yönde dünyadaki uygulamalara ve gelişmelere paralel çalışmalar yürütülmektedir. Çözüm yolunda atılan iyileştirme ve kolaylaştırmaya yönelik adımlar, her zaman çatışma yönteminden daha iyi sonuçlar elde edilmesine fırsat vermiştir. Görüyoruz ki, üreten ve yöneten kadınlarımızın sayısı her geçen gün hızla artmaktadır. Akademisyenler, bilim kadınları, hukukçular, diplomatlar, siyasetçiler, doktorlar, öğretmenler gibi her alanda başarılı kadınlarımızın var olması, devletimizin de sosyal ve iktisadi alanda kalkınmasını sağlamaktadır.” 

 BAŞTA ŞEHİT ANNELERİ OLMAK ÜZERE TÜM KADINLAR ANLAMLI GÜNÜNÜ TEBRİK ETTİ
Uşak Valisi Salim Demir, “Bu sebeple insanlık dışı bir zihniyetin ürünü olan, kadına uygulanan ayrımcılık, dışlama, şiddet ve hak ihlalleri onaylanacak yaklaşımlar değildir. Ülkemizde yaşanan bu türlü ihlallerin önüne geçmek amacıyla yasal düzenlemeler yapılmaya devam etmektedir. Bu bilinçle ülkemizde güçlü bir kamuoyu oluşturulmuştur. Devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, basın yayın organları, kadın haklarının korunmasına büyük destek vermektedir. Kadınıyla erkeğiyle ülkemizde ve dünyamızda huzurlu, mutlu ve barış içinde bir yaşam sürmek temennisiyle; gelecekte vatanımızı yönetecek nesilleri yetiştiren, başta şehit ve gazi annelerimiz olmak üzere, bizleri eğiten ve şahsiyet kazandıran tüm fedakâr kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.  
Editör: TE Bilişim