Uşak'ta 25 yıl boyunca yapımı süren Atapark, gelinlik giymiş gibi oldu Uşak'ta 25 yıl boyunca yapımı süren Atapark, gelinlik giymiş gibi oldu
  Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan Çaldağı’nda yaklaşık 2 milyon ağacın kesilerek faaliyet göstereceği belirtilen nikel madenine bir tepki de dağcılardan geldi. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı ortaya çıkan madenin bölgede çevre katliamına neden olacağını belirten Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri hafta sonunda Çaldağı’nda Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) üyeleri ile birlikte kamp kurarak bölge halkının mücadelesine destek verdi. Etkinliğe İzmir, Uşak, Aydın, Turgutlu ve Salihli’den yaklaşık 150 dağcı katıldı. Maden şirketinin faaliyet alanı sınırındaki ormanda kamp kuran dağcılar, madeninin faaliyete geçmesi ile doğal güzelliklerini kaybedecek olan Sakartepe, Deliktaş, Çoban Mağarası, Buhar Mağaraları ve Seyir Tepesi’ni gezerek TURÇEP sözcüsü Yıldız Aktaş’tan bilgi aldı. 
Yerin üstünün yerin altından daha değerli olduğunu belirten Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan, dünyanın en değerli tarım arazilerinden birinin yok olmasına seyirci kalmayacaklarını söyledi. Her hafta sonu gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşleri ve dağcılık faaliyetleri nedeniyle doğayla iç içe olduklarını ifade eden Kozan, “Çocuklarımıza yaşanabilecek bir dünya bırakmak için hepimizin yapacağı çok şey var. Bizler bir araya gelince güç oluruz. Doğanın vahşi madencilikle talan edilmesine karşı hep birlikte haykırmak zorundayız. Yoksa daha yüz binlerce ağaç katledilecek. Türkiye’nin en önemli ekonomik güçlerinden biri olan tarım arazileri son yıllarda hızla yok ediliyor ve adeta çiftçi köleleştiriliyor. Biz de doğaseverler olarak TURÇEP’in çevre halkıyla birlikte verdiği haklı mücadeleye destek vermek ve bu katliama sessiz kalmamak için buradayız. Türkiye’nin neresinde olursa olsun yöre halkının desteklediği bütün çevre mücadelesinin içerisinde olma azmi ve kararlığındayız ” şeklinde konuştu.
Çevre mücadelelerine verdikleri destek nedeniyle Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyelerine teşekkür eden TURÇEP sözcüsü Yıldız Ak da ikinci ÇED raporunun onaylanması ile Turgutlu halkını bir kez daha hayal kırıklığına uğradığını belirterek, “Vahşi madencilik projesine ikinci kez onay verilmesi Gediz vadisinin idam fermanı demektir. Bu idam fermanını yırtıp atacağız. İnsanca yaşama hakkımızı savunacağız. Tek bir ağacın bile katledilmesine asla göz yummayacağız” dedi.

UŞAK ZİRVE DAĞCILIK ETKİNLİĞİ DESTEKLİYOR
Öte yandan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Uşak Şube Başkanı Rafet Gezer, "Doğayı yok eden her şeye karşıyız. Turgutlu Çal Dağı'na yapılan madeni doğru bulmuyoruz. Zaten doğa her geçen gün talan ediliyor ve buna yenilerinin de eklenmesini istemiyoruz. Bizim isteğimiz, çocuklarımıza ve onların çocuklarına temiz bir doğa bırakmak. Fakat böyle giderse, doğal hayat ve ekolojik denge yok olup gidecek" dedi....
Editör: TE Bilişim