UTKUDER Genel Sekreteri Erhan Karslı tanıtım için kurulan derneğe Uşaklı vatandaşların ilgi göstermemesinin üzücü olduğunu bildirdi. Uşak’ın tanıtımının iyi olmasının herkese kazandıracağını bildiren Karslı, tanıtım için Uşaklıların tam destek vermediğini belirtti. Derneğin kurulmasından 3 yıl geçmesine rağmen üye sayısının 50’yi geçmediğini dile getiren Karslı, “ Derneğimiz Uşak’ın tanıtımı ve Uşaklıları bir arada tutmak için kurulan bir dernek olmasına rağmen Uşaklı vatandaşlarımızdan ilgi görmemektedir. Bu durum üzüntü vericidir. İlimizin hala Karadeniz Bölgesi’nde olduğunu sananlar var. Bu bile bizim tanıtım için eksikliğimizdir” dedi. Bugüne kadar birçok projede yer aldıklarını bildiren Karslı, kendi imkanları ile Uşak’ı tanıtıp sevdirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve başarılı olduklarını ifade etti. Bundan sonra daha iyi işler yapabilmeleri için Uşaklı vatandaşların desteğinin şart olduğuna değinen Karslı, “ İlimizin daha iyi tanıtılması için daha çok üye olması lazım. El birliği ile üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok” diye konuştu. Uşak’ın hak etmediği tanınma konusunu aşmak için çalışmalara devam edeceklerini kaydeden Karslı yeni projeler ile hem Uşaklıları derneğe çekeceklerini hem de Uşak’ı sevdireceklerini söyledi.

 Uşak’ı Karadeniz’de sananlar çok

 Uşak’ın hala Türkiye’nin birçok yerinde coğrafi olarak tanınmadığını ifade eden Karslı, Uşak’ın Karadeniz Bölgesi’nde olduğunu düşünenlerin azımsanmayacak kadar az olduğunu anlattı. Karslı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ İlimizin tanıtımı için 2009 yılında gönüllü vatandaşlar olarak derneğimizi kurduk. Derneğimizin kurulmasından sonra resmi kurumlardan ve Uşak Valiliği’nden gerek yer konusundan gerekse manevi anlamda önemli destekler aldık. Bu destekler ile birçok projeye imza attık. Şehrimizin yurt içi ve yurt dışında tanınması için önemli çalışmalara imza attık. Bizim en büyük eksikliklerimizin başında şehrimizin tanıtımına vatandaşlarımızın fazla katkı sağlamamasıdır. Böylesine önemli bir konunun şehrimize önemli katkılar sağlanacağının bilinmesine rağmen vatandaşlarımız gönüllü katılım sağlamıyorlar. Katılımın ve üye sayısının artması demek şehrimizin tanıtımı ve kazanımlarının artması demektir. Şu an sayımız 50 civarında bulunuyor. Biz bu sayınsın artmasını istiyoruz. Şehrimizin Karadeniz Bölgesi’nde olduğunu düşünenler var. Bu duruma son vermek niyetindeyiz”

 Tanıtıma ilimizden başladık

Ulu Önder Atatürk'ün çocuk sevgisi! Uşak'ta minik Salih'i ve diğer yetimleri yalnız bırakmamıştı Ulu Önder Atatürk'ün çocuk sevgisi! Uşak'ta minik Salih'i ve diğer yetimleri yalnız bırakmamıştı

 Uşak ile ilgili birçok kişinin bilgi eksikliği olduğunu savunan Karslı, “Tanıtıma en başta ilimizden başlamaya karar verdik. Bu konuda hala çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde hala Uşak’ı bilmeyen vatandaşlarımız var. Bu nedenle tanıtıma öncelikle ilimizden başladık. Tanıtımın küçük yaşlardaki çocuklarımızdan başlaması nedeni ile ilköğretim çağındaki çocuklarımızın üzerinde önemli çalışmalara devam ediyoruz. Bu konuda tamamen fedakarca bir çalışma sergiliyoruz” dedi.  

Editör: TE Bilişim