Uşak Belediyesi kentin tarihine ve kültürüne sahip çıkmak ve yaygınlaştırmak adına yaptığı çalışmalar kapsamında hazırladığı hediyelik eşyalar ilgi göremeye başladı.

 Uşak Belediye Kent Tarihi Müzesi’nde satışa sunulan kentin değerlerini simgeleyen hediyelik eşyaların gün geçtikçe ziyaret grupların ilgi odağı olduğunu aktaran Tarihi Müzesi görevlisi Arkeolog Cengiz Doğan, “Belediyemiz kentin değerlerini tanıtmak amacı ile başlattığı hediyelik eşyalar ilgi görüyor. Hazırlanan kalemlerden magnetlere çantalardan tabak altlıklarına birçok ürün artık gelen grupların ilgi odağı olmaya başladı. 2 liradan 20 liraya kadar çeşitli fiyatlarda satışa sunduğumuz eşyalar genelde şehir dışından gelen ziyaretçilerimiz tarafından alınıyor” dedi  

 Uşak’ın değerlerinin tanıtımda hediyelik eşya uygulamasının katkı sağlayacağını ifade eden Doğan "Belediyemiz ilimizin her yönü ile tanıtımına önem veriyor. Tanıtım sadece belediyeler eli ile gerçekleşen bir olgu değildir. Bunun için en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında kültür ve tarih öğelerimize herkesin sahip çıkması gerekmektedir. Hediyelik eşya satışı bu noktada güzel misyon sahibi olmaktadır. Uşak halkının gelen misafirlerine ve kendi evlerine hediyelik eşyaları alması gerekir. Bu sayede tanıtımın daha etkili olacağına inanıyorum.  Belediyemiz kentimizin en iyi şekilde tanıtılmasını ve marka şehir olmasını en öncelikli görevlerinin arasına almış. Bu iş için Belediyemiz tanıtım elemanlarımızı ön plana çıkarıyor” şeklinde konuştu.


 Yeni dönemde kent daha iyi tanınacak

Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?

 Uşak’ın marka şehirler arasında yerini almasının en güzel yolunun tanıtımdan geçtiğini anlatan Arkeolog Cengiz Doğan, " Kent Tarihi Müzesi’nde de bu bağlamda örnek bir çalışmaya başlanıldı. Çalışma ile müzemizde ilimizin önemli eserlerinin hediyelikleri satılmaya başlandı. Ziyaretçilerin büyük ilgisi ile karşılaşan uygulama ile şimdiden beğeni kazandık. Biz bundan sonra buna benzer uygulamalar ile tanıtıma başlandı. İlimizin değerleri her eve girmelidir” dedi.

Editör: TE Bilişim