Uşak'ta tarlalara yapılan lüks konutların bulunduğu alanları yaban domuzları basıyor Uşak'ta tarlalara yapılan lüks konutların bulunduğu alanları yaban domuzları basıyor
 Uşak Belediyesi, Dokuzsele Deresi’nin ıslahıyla ilgili proje kapsamında dere yatağındaki çalışmalara ağırlık verdi. Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin çalışma yaptığı Dokuzsele Deresi’nde bulunan tarihi ‘Halı Pazarı Köprüsü' (Buğday Pazarı Köprüsü olarak da bilinir) bu sayede gün yüzüne çıkıyor. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, köprünün eski halini alacağını ve bunun kente tarihi bir estetik sağlayacağını söyledi. Başkan Cahan, projenin tamamlanmasıyla, kentte yeni bir cazibe merkezi oluşacağını kaydetti.


TARİHİ KÖPRÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Uşak Belediyesi’nin yapım aşamasında olduğu Dokuzsele Deresi Islahı Projesi kapsamında dere yatağındaki düzenlemeler devam ediyor. Bugün Burma Camii’nin bulunduğu sahadaki dere yatağındaki ıslah çalışmaları devam etti. İş makineleri tarafından genişletilen dere yatağında bulunan tarihi bir zenginlik de gün yüzüne çıktı. Uşak’ta uzun yıllar kullanılan, fakat yol güzergahındaki çalışmalar nedeniyle zaman içinde kaybolan tarihi Halı Pazarı Köprüsü, tekrar belirmeye başladı. Köprünün proje sonunda ilk günkü haliyle ortaya çıkması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Başkan Cahan, Dokuzsele’nin kente hem doğal, hem de tarihi güzellik katacağını ifade etti. Cahan, “Projemiz tamamlandığında, önemli bir yatırımı ilimize kazandıracağız. Uşak’ta yeni bir cazibe merkezi oluşacak. Çalışmanın en kısa sürede bitmesi için ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.


HALI PAZARI KÖPRÜSÜ

Dokuzsele Deresi üzerinde bulunan bu köprünün kitabesi günümüze gelememiştir. Kaynaklarda köprünün 1550 yılında yapıldığına dair bazı notlar bulunmaktadır. Ayrıca Evliya Çelebi de 1671 yılında bu köprüden geçtiğini belirtmiştir. Kesme taştan yapılmış olan köprü tek gözlü olup, uzunluğu 12 metre, eni 5 metredir. Dokuzsele Deresi’nden kilit taşına kadar olan yüksekliği de 2.50 metredir. Köprü günümüzde iyi durumdadır.

Editör: TE Bilişim