Uşak Belediyesi tarafından Tiritoğlu Parkı’na yaptırılan sesli ve ışıklı süs havuzu, Uşak’ın havasını değiştirirken, Uşaklıların da yeni fotoğraf çekim alanı haline geldi. Uşak Belediyesi tarafından Tiritoğlu Parkı’na yaptırılan sesli ve ışıklı süsü havuzu, Uşak’a yeni bir hava kattı. Akşam saatlerinde rengârenk ışık oyunlarının oluşturduğu görsellik Uşaklıları büyülüyor. Bu muhteşem ışık gösterisini ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar, selfie ve fotoğraf çektirme yarışına giriyor.

Tiritoğlu Parkı’ndaki süs havuzunun yapımı daha tamamlanmamışken bu haliyle akşamları sunduğu görsel ışık ziyafeti, Uşak’ın havasını değiştiriyor. Ankara, Antalya ve Manisa gibi çok az birkaç ilde bulunan sesli ve ışıklı süsü havuzu,  havanın karardığı saatlerde rengarenk suların gökyüzüne fışkırmasıyla büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor.


FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN YARIŞIYORLAR

Uşak'ta 25 yıl boyunca yapımı süren Atapark, gelinlik giymiş gibi oldu Uşak'ta 25 yıl boyunca yapımı süren Atapark, gelinlik giymiş gibi oldu

Uşak halkı bu görselliği hayranlıkla izledikten sonra ölümsüleştirmek için fotoğraf ve selfie çekimi yapmak için birbiriyle yarışıyor. Uşaklılar, süs havuzunun Uşak’a görsel bir güzellik kattığını dile getirirken, Uşak’a dışarıdan gelen yabancılarda beğenilerini gizlemiyor. Özellikle Uşak’ta yaşayan Suriyeliler süs havuzuna büyük ilgi gösteriyor.

İKİNCİSİ YAPILIYOR

Tiirtoğlu Parkı’nda yapılan süs havuzunun, Uşaklıların ilgi odağı olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, havuuzn henüz deneme aşamasında olduğunu, bu hafta içeriisnde ses efekti kısmının tamamlanacağını bildirdi.

Cahan, “Rutin belediye hizmetlerinin dışında, kentimizin görselliğini artıran bir doku ile süslemek, hem hemşerilerimizin hem de Uşak dışından gelenlerin hafızasında Uşak’ın sembol olarak kalacağı estetik görseller kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.


Görsel ve ses efektli süs havuzunun sadece Tiritoğlu Parkı’nda kalmayacağını kaydeden Cahan, açıklamasına şöyle devam etti: “Şimdilerde Ulu Cami önünde bulunan havuza da sedace ışık görselli bir tasarım yapmayı planlıyoruz. Bu havuzda su olmayacak. Sadece ışık huzmesi şeklinde gökyüzüne rengarenk ışıklar vuracak. Halkımızın bu süs havuzlarına gösterdiği ilgi bizi mutlu kıldı. Sadece Tiritoğlu Parkı ve Ulu cami önüne değil, sırayla mahallerimizin merkez noktalarına da renk katacak çeşitli havuzlar, görsel ve estetik değeri olan o yöreye sembol olacak değişik tasarımlar kuracağız.”


“ AMAÇ; KENTİN HER BÖLGESİNİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

Belediyecilik anlayışının sadece Uşak’a rutin hizmetler etmek olmadığını belirten Cahan, “Günümüzde modern kentlerin sembolü haline gelen görsel ve estetik değeri olan mimari yapılar, modern belediyeciliğin olmazsa olmazı haline gelmiştir. Bizde alt yapısı tamamlanmış ve modern kimliği ile akıllarda yer edecek bir Uşak için çalışıyoruz. Bu sembol yapıları, belli bir merkezde değil, Uşak’ın her bölgesinde yaparak, kentin tamamını cazibe merkezi haline getirmek ve gelişimini sağlamak için çabalıyoruz.  Bu kapsamda kentimizde bulunan 19 mahallenin güzelleşmesi adına projelerimiz sürüyor. Marka şehri ortaya çıkarmak için hedeflerimizde ilerleyeceğiz” ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim