Böyle giderse Uşak'ta ve diğer illerde su sıkıntısı yoğun bir şekilde yaşanacak! Böyle giderse Uşak'ta ve diğer illerde su sıkıntısı yoğun bir şekilde yaşanacak!
 BERKAY ÖZYAYLA // Uşak'ta ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürütülen "Gönülden Gönüle Projesi"ne sahip çıkan Vali Seddar Yavuz'un eşi Selda Yavuz, 9 ayda mahalle mahalle dolaşarak 422 aileyi ziyaret etti, sorunlarına çözüm aradı, Uşak'ın "şefkat anne"si oldu.

Selda Yavuz, Uşak Valiliği'nin ihtiyaç sahibi ailelerin belirlenerek sorunlarına çözüm sağlanmasını öngören "Gönülden Gönüle Projesi"ne sahip çıkarak, bazen eşi bazen de yalnız olarak kapı kapı dolaştı. 

YARDIMA MUHTAÇLARIN HEP YANINDA YER ALIYOR

Bayan Yavuz, proje kapsamında toplumun dezavantajlı kesimlerini oluşturan ekonomik durumları kötü, yardıma muhtaç, kimsesiz ve yaşlılar ile birlikte dul ve yetimler, şehit yakınları ve gazileri ziyaret ettiklerini bildirdi. Sosyal yardımlaşma uzmanlarının gerçekleştirdiği tarama sonrası ilde belirlenen ailelere gerçekleştirdikleri bu ziyaretlerde amacın sıkıntıları yerinde görmek ve kalıcı çözümler üretmek olduğunu ifade eden Yavuz, ziyaretlerin çoğuna eşi Vali Seddar Yavuz'un da katıldığını kaydetti. Selda Yavuz, projenin "herkesin derdiyle dertlenmeyi, sevincine ortak olmayı, bir olmayı" ortaya koyduğunu belirterek "Her gün bir ya da iki eve ziyaret gerçekleştiriyoruz. 9 ayda il merkezi, belde ve köylerde yaklaşık 422 evi ziyaret ettik. Devletimizin güçlü ve bir o kadar şefkatli elini 'Gönülden Gönüle Projesi' ile ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturuyoruz. Samimiyet, içtenlikle yürüttüğümüz projede sıkıntıları kenti sıkıntımız olarak görüp kalıcı çözümler üretmeye çalışıyoruz. İlimizde sahipsiz ve çaresiz kimsenin kalmaması tek temennimiz" diye konuştu. Ziyaretlerde, ev düzenlerindeki ihtiyaç ve onarımların sağlanması ile gıda ve giyim yardımı yapılan vatandaşlara, ayrıca huzurevlerine yerleştirilme, istihdam ya da emekli edilme, eğitim, sağlık ve yardım desteği sağlanma gibi konularda yardımcı olunduğu bilgisini veren Yavuz, imkansızlıklar içerisinde olmalarına rağmen bu güne kadar hiç bir yardım kuruluşlarına başvurmamış kişilerle karşılaştıklarını, duygulu anlar yaşadıklarını söyledi. 

DEVLETİN SOSYAL KURUMLARINDA KALANLARIN REFAH SEVİYESİ YÜKSELECEK

Proje kapsamında ev ziyaretlerinin yanında huzurevi, engelsiz yaşam merkezi, sevgi evlerine de ziyaretler gerçekleştirdiklerini aktaran Bayan Yavuz, "Umut ediyorum ki gelişen ve kalkınan ülkemizde her geçen gün insanlarımızın refah seviyesi yükselecek, sosyal devlet anlayışımızla kimse sahipsiz kalmayacaktır" dedi. 


"ANNE ŞEFKATİYLE PROJEYİ SAHİPLENEN EŞİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Uşak Valisi Seddar Yavuz ise projeye çok önemsediklerini, eşiyle birlikte bizzat ilgilendiklerini söyledi.

Kent genelinde titizlikle yürütülen incelemeler sonrası gerçek ihtiyaç sahibi kişilerin belirlendiğini ve hazırladıkları projeyle bu kişilere ulaşılmaya çalışıldığını ifade eden Seddar Yavuz, şunları söyledi: "Kimse kimsesiz kalmasın, yardım isteyenin eli boş dönmesin, kimse mahcup olmadan, mağdur olmadan hak ettiği desteği alsın düşüncesiyle projeyi yürütüyoruz. Biz ömrümüzü ve zamanımızı milletimize vakfetmişiz. Bizler toplumun nabzını tutuyor, vatandaşımızın devletimizin sosyal adalet anlayışına ve insanlık onuruna yakışacak şekilde yaşamasını temin için gayret ediyoruz. Yoğun programlar nedeniyle fırsatlar ölçüsünde ziyaretlere katılabiliyorum, ancak eşim tüm ziyaretlerde bulunuyor. En büyük destekçim eşim. Bazı ziyaretleri tek başına gerçekleştirmesi daha uygun oluyor. İhtiyaç sahibi kadınlar benim yanımda sıkıntılarını anlatamayabiliyor, bu nedenle eşimin ziyaretleri çok faydalı ve yapıcı oluyor. Anne şefkati ile projeye sahiplenen eşime teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilişim