Kent Tarihi Müzesi'nden arkeolog Cengiz Doğan, Uşak’ın 5 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını aktardı. Birçok bağışçı sayesinde oluşturulan kütüphane sayesinde Uşak’ın yakın tarihine ışık tutacak bir envanter olduğunu söyledi.

Oluşturduğumuz yaklaşık bin kitaplık kütüphane envanterinde Uşak’ın Cumhuriyet döneminden bu yana gelişimini ve yaşananları anlattığını dile getiren Doğan, “Uşak 5 bin yıllık bir geçmişe sahip medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafya üzerine. Kent tarihi Müzemiz bünyesinde bizde yakın geçmişimizi aydınlatacak ışık tutacak, bu konuda meraklı insanların araştırma yapabilecekleri bir envanter oluşturduk. Öncelikle bu kütüphaneyi oluşturmamızda bize en büyük desteği veren emekli edebiyat öğretmenimiz Mehmet Ersin hocamıza, ve ayrıca emekli savcı abimiz Ali Rıza Şahin bey efendiye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

SÖZ UÇAR YAZI KALIR

Basılmış kitapların teker teker hepsinin ayrı değeri olduğunu söyleyen Doğan, “Söz uçar yazı kalır düsturu ile kitaplara açıkçası gözümüz gibi bakıyoruz. Gelecek kuşaklar Uşak’ın tarihini bu kitaplardan öğrenecekler. Bu kitaplardan araştıracaklar. Tüm öğrencilerimize ve tarih konusunda ilgi alanına sahip herkesi müzemize ve kitaplarımızı görmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz? Mesut Apaydın emekliler için sordu: Köpük ve kese parası verecek miyiz?

BAŞKANIMIZ HER ZAMAN DESTEK

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın kent tarihi ve kültürü konusunda çok hassas davrandığını, her zaman destek verdiğini dile getiren Cengiz Doğan, “Başkanımız Nurullah Cahan, Uşak’ın tarihi konusunda çok hassas davranıyor. Kent Tarihi Müzesi’nin gelişmesi iyi eserlerin bağışlanması için ciddi çalışmalar yapmakta. Bunula beraber Uşak’ta yaşayan bağışçılarımızda artık bize güveniyor. Bağışlanan eserlerinn en iyi şekilde korunacağı ve sergileneceği kuşaktan kuşağa aktarılacağı konusunda kimsenin şüphesi yok. Bizde müze personeli olarak sürekli kenti tanıtacak geleceğe dair bilgiler verecek her türlü eşyayı gözümüz gibi bakıyoruz” dedi.   

Editör: TE Bilişim