Zafer Arpacı, binlerce Banazlı vatandaşla iftar yemeğinde buluştu Zafer Arpacı, binlerce Banazlı vatandaşla iftar yemeğinde buluştu
 USAKPORT.COM /// Ege Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ve Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Demir ve yönetim kurulu üyeleri, kısa bir süre önce göreve başlayan Vali Salim Demir’i makamında ziyaret ederek, kentin tanıtımı ve yöresel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması için karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Burada dernek çalışmalarıyla ilgili Vali Salim Demir’e bilgi veren Fatih Demir, 13 Ağustos günü Bolu Mengen’de yapılacak olan gastronomi festivaline katılacaklarını ve kentin yöresel lezzetlerini temsil edeceklerini söyledi. Demir, “Bugüne kadar çok sayıda festivale ve gastronomiyle ilgili organizasyona katıldık. Uşak’ın yöresel lezzetlerini tanıtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ayrıca ilimizdeki yemeklerimizi, annelerimizin tarifleriyle ve bilimsel destek alarak kitap haline getireceğiz. Bu konuda sizin desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
 
Her yörenin kendine has bir yemek kültürünün bulunduğunu ve bunun hayati ihtiyaçlardan doğduğunu ifade eden Vali Salim Demir, “Türkiye, doğal ve tarihi bir zenginliğe sahip bir coğrafyada yer alıyor. Medeniyetlere ev sahipliği yapan bu topraklar, dünyanın en zengin kültürüyle birlikte mutfaklarına da sahip. Yemek kültürümüz, her coğrafyamızın iklim ve üretim şartlarına göre şekillenmiş durumda. Ege Bölgemiz, etli ve sebzeli yemekleriyle, tatlı ve hamurlu türleriyle çok zengin bir bölgemiz. Uşak da bu zengin mutfakta çok önemli bir yer edinmiş durumda. İlimizin tanıtımı için yöresel yemeklerimizle ilgili yapılacak çalışmaları önemsiyorum ve yararlı buluyorum” diye konuştu. Öte yandan Vali Salim Demir, Uşaklı aşçılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Editör: TE Bilişim