Uşaklı 43 dağcı, Manisalı dağcı İsmet Ülkeli, adına düzenlenen dağcılık şenliğine ve anma programına Türkiye’nin dört bir yanından gelen  45 kulüpten 500 sporcu ile birlikte katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliği tarafından, 3 yıl önce aramızdan ayrılan Manisalı dağcı İsmet Ülkeli'yi anmak için ilk kez adına anma ve dağcılık şenliği düzenlendi. Şenliğe İstanbul başta olmak üzere, İzmir, Aydın, Kütahya ve Çanakkale, Aydın'ın da aralarında bulunduğu kentlerdeki 45 dağcılık kulübünden 500'e yakın sporcu katıldı. Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü Derneği Uşak Şubesine kayıtlı 43 sporcu da etkinlikte yer aldı. Etkinliğe Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse de katıldı.

Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor

Şenlik, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve federasyon Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu ile birlikte Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilcisi Fuat Kuloğlu, “Şenliğin amacının topluma dağcılık sporunu tanıtmak, gençlere dağcılık sporunu sevdirmek olduğunu  “ belirtti.. Şenliğin iki gün süreceğini dile getiren Kuloğlu, "Şenliğimize Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin büyük desteği oldu. Şenlik, bir gece, iki gün sürecek. Şenlik boyunca çeşitli illerden gelen dağcı sporcularımız Manisalı merhum dağcı İsmet Ülkeli'nin anısına 1513 metre yükseklikteki Spil Zirvesi'ne tırmanacak. Ardından Atalanı mevkisinde kamp yapacak. İkinci gün ise yine patika yollardan dağcılarımız inişi yapacak. Şenliğimizi geleneksel hale getirip, her yıl Türkiye'nin dağcılarını ilimizde toplayacağız" dedi.Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise birçok ilde dağcılık şenliklerinin yapıldığını ifade edip, "Şenliklerimizin bir amacı dağcılık sporunu tanıtmak ve sevdirmek, ikinci amacı ise Türkiye'deki dağcılık sporuna yön veren merhum dağcı İsmet Ülkeli gibi büyüklerimizi unutturmamak. Merhum İsmet Ülkeli, bugün gençlerimizin teknolojik aletlerle yapamadığı serbest tırmanışı, o günün şartları ve aletleriyle yaparak dağcılık sporuna yön vermiştir. Dağcılık sporuna gönül vermiş ve bu sporun gelişmesine bir çok katkıda bulunmuş büyüklerimizi unutmak, bizim de gelecekte unutulacağımız anlamına gelir. Tek hedefimiz özellikle gençlerimize dağcılığı sevdirmek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 500 dağcı, kortej eşliğinde Doğu ve İzmir caddeleri üzerinden Ağlayan Kaya mevkiine kadar yürüyüş yaptı. Dağcılar daha sonra gruplara ayrılarak, patika yollardan 1513 metre yükseklikteki Spil Dağı Zirvesi'ne çıktı.

“Manisa Dağcılık Şenliği ve İsmet Ülkeli’yi Anma Spil Dağı Zirve Tırmanışı” programına  katılan en kalabalık illerden birisinin Uşak olduğunu belirten Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Uşak Şube Başkanı Rafet Gezer, “Etkinliğin çok verimli geçtiğini ve Uşak’ı başarıyla temsil ettiklerini vurguladı.

Etkinliğin 2 gün sürdüğünü kaydeden Gezer, “İlk gün Manisa’da düzenlenen törene katıldık. Ağlayan kaya yöresinden Spil dağı’na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdikten sonra, 1513 metre yüksekliğindeki Spil Dağı’nın zirvesine başarıyla tırmanışı gerçekleştirdik. Burada, Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş diğer dağcı arkadaşlarımızla birlikte çadır kurduk. Burada yemek dahil her türlü ihtiyacımızı karşılayan Türkiye Dağcılık Federasyonu Manisa İl Temsilciliğine çok teşekkür ediyoruz. Gece geç vakitlere kadar da ateş başında düzenlenen eğlencelerle, hem çok eğlendik, hem de diğer illerden gelen dağcılarla tanışıp kaynaştık. Çok abşarılı bir etkinlik oldu” yorumunu yaptı.

Editör: TE Bilişim