Uşak Gazeteciler Derneği (UGD)Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç, genç yaşta hayatın kaybeden Foto Muhabiri Kerim Şevket Ökten için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Yıldırım düşmesi sonucu genç yaşta yaşamını yitiren Foto Muhabiri Kerim Şevket Ökten için “Türk basının acı bir kaybı” tanımını yaptı. Konuyla ilgili bilgi veren Kılınç, sözlerine şöyle devam etti:

 “Fot European Pressphoto Agency (EPA) Foto Muhabiri ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) üyesi Kerim Şevket Ökten, hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, 34 VK 2614 plakalı motosikletiyle Çanakkale'den Ezine istikametine doğru gelen Ökten'in üzerine ilçe girişinde yıldırım düştü. 112 acil sağlık ekiplerince Ezine Devlet Hastanesi'ne götürülen Ökten, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.”

Uşak'ta 80 TL'ye kıymalı pide, çorba, su, çay, hurma ve köz biber ile patlıcanlı iftar menüsü Uşak'ta 80 TL'ye kıymalı pide, çorba, su, çay, hurma ve köz biber ile patlıcanlı iftar menüsü

UGD Başkanı Kılınç, “UGD olarak, Kerim Ökten'e Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve basın camiamıza başsağlığı diliyoruz” diyerek üzüntülerini dile getirdi.

Kerim Ökten Kimdir?

1972 yılında Istanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü’nde 1 yıl, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakultesi Fotoğraf Bölümü’nde 4 yıl eğitim gördü. 1 Numara Yayıncılık Dergi Grubu (Aktuel, Time Out vs), Yeni Yüzyıl Gazetesi, NTV (Doğuş Yayınları) Dergi gruplarında fotomuhabirliği ve serbest fotoğrafçı olarak çalıştıktan sonra EPA ardından da ise Associated Press’te serbest fotoğrafçı olarak görev yaptı. 2001 yılında EPA’da kadrolu olarak çalışmaya basladı. 2003 yılında EPA Türkiye Sorumlusu oldu. 2011 yılından itibaren EPA’nın Londra’daki merkezinde Kıdemli Fotoğrafçı olarak görevlendirildikten sonra Birleşik Krallık (İngiltere, İrlanda, İskocya, Galler ve Serbest İrlanda) Bölgesinin sorumlusu Şef Foto Muhabiri olarak görev yaptı. Ökten, 2014 başında İstanbul’a geri döndü.

 

Editör: TE Bilişim